Al doilea laborator din judeţ care va lucra probe pentru noul coronavirus a fost instalat. Câte teste pot fi procesate zilnic

Al doilea laborator din judeţ care va lucra probe pentru noul coronavirus a fost instalat. Câte teste pot fi procesate zilnic

Laboratorul instalat în curtea SJU Slatina a fost instalat FOTO: Facebook/Cătălin Rotea

Laboratorul din cadrul SJU Slatina achiziţionat de curând a fost instalat, în câteva zile primele buletine de analiză putând fi emise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a anunţat în urmă cu puţin timp că laboratorul de biologie moleculară a devenit funcţional. Instalarea acestuia a fost finalizată, laboratorul fiind montat în curtea interioară a spitalului.

„Laboratorul de testare COVID - funcţional!

✅ Spitalul Județean de Urgență Slatina are, începând de astăzi, toate echipamentele care alcătuiesc Laboratorul Modular de Biologie Moleculară. Acestea au fost instalate şi sunt funcţionale.

ℹ️ Urmează o scurtă perioadă de autorizare şi instruire a personalului care deserveşte laboratorul.

🔬Capacitate de testare este de 196 de teste/zi, valoarea totală a investiţiei - 1,05 milioane lei - fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Olt“, a anunţat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

Spitalul din Slatina tratează, din ultima zi a lunii martie, pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19, însă probele recoltate au fost lucrate iniţial la laboratoare din alte judeţe, iar de luna trecută şi la laboratorul DSVSA Olt. Cu toate acestea, numărul  de probe care pot fi recoltate şi decontate conform procedurilor stabilite de autorităţile sanitare este în continuare limitat. Lucrurile s-ar putea schimba odată cu punerea în funcţiune a laboratorului propriu, astfel că spitalul ar putea efectua testele pentru personalul propriu fără să mai apeleze la laboratoarele particulare, cum se întâmplă în momentul de faţă. O altă categorie de persoane care ar putea fi testate în afara definiţiei de caz ar fi cea a pacienţilor internaţi la SJU Slatina, alţii decât cei suspectaţi de Covid-19.

Personalul care va lucra în noul laborator este instruit în această perioadă şi va lucra pentru câteva zile probe care vor fi confirmate de un laborator desemnat. După parcurgerea acestei etape, în cazul în care totul va decurge conform planului, în câteva zile laboratorul va fi autorizat şi de aici vor fi emise buletine de analiză parafate de personalul laboratorului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările