Al doilea deces în judeţ din cauza gripei. Pacienta a fost transferată în 29 februarie la Bucureşti, unde a decedat două zile mai târziu

Al doilea deces în judeţ din cauza gripei. Pacienta a fost transferată în 29 februarie la Bucureşti, unde a decedat două zile mai târziu

„Al doilea pacient din judeţ a murit la un spital din Bucureşti FOTO Shutterstock“

Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu gripă a crescut la 58 în judeţ de la debutul sezonului 2015-2016, ieri înregistrându-se al doilea deces, la un pacient de 42 de ani, în evidenţe cu boli cronice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel de-al doilea deces cauzat de gripă în judeţ în sezonul gripal 2015-2016 a fost înregistrat în 2 martie. Pacienta, în vârstă de 43 de ani, din Radomireşti, pensionar cu handicap, se prezenta în 26 februarie la medic, la o zi de la debutul bolii, cu dureri de cap,  astenie, curbatura, mialgii,  tuse, dipnee. În evidenţe şi cu diabet insulino-dependent, pacienta avea de asemenea dificultăţi de respiraţie. În 28 februarie ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar a doua zi este transferată la Spitalul „Victor Babeş“ din Bucureşti.

Decesul survine în 2 martie, chiar în ziua în care virusul gripal tip A subtip H1 era confirmat de laboratorul Institutului Cantacuzino.  Diagnosticul de deces: „Gripă formă severă, complicată cu bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă respiratorie acuta IOT VM, pleurezie stânga,  diabet zaharat tip II insulino-necesitant, enterocolită acuta cu Clostridium Difficile, trombocitopenie, stop cardiorespirator pe  suport de ventilator mecanic“.

Alte 10 cazuri confirmate, încă un transfer la Bucureşti

De la ultima raportare, la sfârşitul săptămânii trecute, DSP Olt a primit confirmarea laboratorului Institutului Cantacuzino pentru alte 10 cazuri. Unul dintre pacienţi, de 42 ani, din Slatina, este chiar salariat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Printre ultimele cazuri confirmare se află din nou copii: 1 an şi 11 luni, din Curtişoara, nu frecventează colectivităţi, şi un alt copil de 5 ani, din Slatina, care merge la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 Slatina (fiind al patrulea caz confirmat de la această unitate).
În Spitalul Judeţean se mai află internaţi şase pacienţi, ceilalţi, cu o excepţie, fiind externaţi cu stare ameliorată, urmând să fie supravegheaţi la domiciliu. Un bărbat a fost însă transferat la Spitalul „Floreasca“ din Bucureşti, cu stare agravată.

Epidemiologii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică atrag din nou atenţia că pentru limitarea extinderii infecţiilor virale se impune respectarea următoarelor reguli: respectarea măsurilor de igienă individuală - spălarea pe mâini cu apă şi săpun ori de câte ori este nevoie; evitarea zonelor aglomerate; evitarea  contactului cu persoane bolnave; evitarea  schimbărilor bruşte de temperatură; folosirea batistei de unică utilizare pentru strănut şi tuse; respectarea unui regim sănătos de viaţă - alimentaţie bogată în legume şi fructe; adaptarea unei ţinute vestimentare adecvate sezonului.

Citiţi şi: Primul deces în Olt din cauza gripei. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 39, printre ultimii pacienţi diagnosticaţi fiind alţi doi copii de la GPP nr. 7 Slatina

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările