Aglomeraţia de la cabinetele Policlinicii Spitalului Slatina s-a mutat afară. Consultaţii prin telefon, iar reţetele din mână-n mână

Aglomeraţia de la cabinetele Policlinicii Spitalului Slatina s-a mutat afară. Consultaţii prin telefon, iar reţetele din mână-n mână

Oamenii aştepată afară fie pentru a intra să fie consultaţi, fie pentru a li se înmâna reţetele FOTO: Facebook/Minel Ciocan

Pacienţii care au în continuare nevoie de consultaţii, reţete sau concediu medical de la medicii specialişti au mutat cozile din faţa cabinetelor, în faţa Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului de Urgenţă Slatina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea SJU Slatina a hotărât iniţial ca doar două să fie cabinetele care rămân deschise pentru paceinţii care se adresează medicilor din ambulatoriu (policlinica), respectiv cabinetele de Diabet şi Oncologie. Este vorba de pacienţii care au nevoie să fie văzuţi în continuare de medicul specialist, pentru evaluare, ajustarea tratamentului etc. Aceştia se programează telefonic, fiindu-le permis accesul în ambulatoriu conform programării.

Conform oficialilor spitalului slătinean, în policlinică intră câte cinci pacienţi pe oră şi doar la cele două cabinete menţionate. Pacienţii care au nevoie de o consultaţie la un alt medic specialist şi nu îşi pot rezolva problema la medicul de familie o obţin apelând tot la medicii din ambulatoriu, dar prin telefon. Dacă, însă, au nevoie şi de concediu medical sau de reţetă, circuitul se complică. Teoretic, şi aceste formulare pot fi transmise tot prin whatsapp sau e-mail, practic pacienţii care vorbesc la telefon cu medicii aşteaptă ulterior în faţa policlinicii asistenta care le aduce reţeta sau formularul de concediu medical.

Din acest motiv, luni, 13 aprilie 2020, în faţa ambulatoriului aşteptau, înainte de prânz, destul de mulţi pacienţi. Purtau măşti, însă de distanţa de cel puţin 1,5-2 metri între persoane nu pare să mai fi fost nimeni preocupat. Aglomeraţia este pusă pe seama faptului că, cel mai probabil, nu se respectă programarea, însă cetăţenii nu respectă nici indicaţiile pe care personalul policlinicii le oferă în privinţa măsurilor de distanţare socială. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările