A fost găsit şi cadavrul surorii de doi ani din Balş dată dispărută zilele trecute

A
fost găsit şi cadavrul surorii de doi ani din Balş dată dispărută zilele trecute

Pompierii "au filtrat" râul Olt în ultimele zile în căutarea celor două surori din Balş

Cadavrul surorii de doi ani şi jumătate din oraşul Balş, judeţul Olt, declarată dispărută zilele trecute, a fost găsit plutind pe râul Olt în zona barajului din dreptul localităţii Drăgăneşti-Olt. El a fost adus la mal de un echipaj al pompierilor. Vineri dimineaţă, sora mai mare a acesteia, în vârstă de cinci ani, a fost găsită şi ea înecată tot în râul Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania de căutări a autorităţilor declanşată joi – 26 iunie, pentru găsirea a două surori din oraşul Balş dată dispărute, una de doi ani şi jumătate, iar cealaltă de cinci ani, s-a încheiat cu un rezultat funebru: ambele surori, declarate dispărute oficial în ziua anterior menţionată – deşi dispăruseră de acasă de miercuri - 25 iunie, au fost găsite moarte. Mai exact, cadavrele lor au fost găsite plutind pe râul Olt şi un afluent al acestuia, la o distanţă de câteva zeci de kilometri şi la interval de o zi.

Mai întâi a fost găsit, vineri – 27 iunie, cadavrul fetiţei mai mari, Barbu Maria-Denisa (cinci ani), care plutea pe râul Olteţ pe raza satului Blaj din comuna Voineasa. Sâmbătă – 28 iunie, a fost găsit, în zona barajului de pe râul Olt din dreptul oraşului Drăgăneşti-Olt, şi cadavrul surorii mai mici, Barbu Teodora Ştefania, care avea doar 2 ani şi 6 luni.

În ambele cazuri, corpurile neînsufleţite ale celor două fetiţe au fost extrase din apă şi aduse la mal de către echipaje specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt.

Reamintim că cele două surori din oraşul Balş au fost date dispărute joi dimineaţă, după ce părinţii nu le mai văzuseră din ziua anterioară. Pentru că nu au ştiut exact ce s-a întâmplat, zona casei părinţilor minorelor din Balş, dar şi întreg oraşul, au fost luate la purecat pe tot parcursul zilelor de joi şi vineri de către echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi pompieri. Cea mai mare temere a părinţilor şi autorităţilor deopotrivă a fost că cele două minore s-ar fi înecat în apele râului Olteţ, ce curge în imediata apropiere a casei familiei fetiţelor. Din păcate, aceste temeri au fost confirmate vineri dimineaţă, după ce a fost găsit cadavrul fetiţei mai mari plutind pe râul Olteţ, pe raza comunei Voineasa. A fost doar o problemă de timp până ce a fost găsit şi cadavrul surorii mai mici, sâmbătă – 28 iunie, de data aceasta pe râul Olt.

La momentul dispariţiei, cele două surori erau singure acasă: tatăl era la muncă, iar mama plecase la un magazin din apropiere pentru a cumpăra de mâncare. În familie mai sunt doi copii: o fată de 15 ani şi un băiat de 24 de ani.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs această tragedie.

 

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Una dintre surorile din Balş dispărute joi a fost găsită înecată

FOTO-VIDEO  Căutări disperate la Balş: două surori, de 2 ani jumătate şi de 5 ani, au dispărut şi se crede că s-au înecat

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: