Afiş electoral cu mesaj defăimător, folosit de PSD într-o comună din Olt. „Încalcă mai multe prevederi legale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografii cu panoul pe care a fost lipit afişul au fost puse în circuitul intern al PNL Olt
Fotografii cu panoul pe care a fost lipit afişul au fost puse în circuitul intern al PNL Olt

Un afiş comandat în 30 de exemplare de PSD, conform menţiunii de pe tipăritură, va face obiectul unei sesizări la Biroul Electoral Judeţean Olt.

Afişul cu dimensiuni mai mari decât cele ale contracandidaţilor şi cu un mesaj considerat defăimător a fost lipit pe un panou de afişaj din comuna olteană Bobiceşti, din judeţul Olt. Mesajul tipărit pe fond roşu este: „Pas cu pas, scăpăm de sas“, fiind considerat de PNL nu doar nepotrivit, ci şi contravenind normelor legale. Pe tipăritură se face menţiunea „Realizat de AMMA Print la comanda Partidului Social Democrat – P.S.D.. CMF 31190008, Tiraj: 30 exemplare“.

„Încalcă mai multe prevederi legale. Vom invoca articolul 37 pe considerente de încălcarea tipului de mesaj electoral. Încalcă Codul bunelor practici în materie electorală, a Comisiei Europene pentru Democraţie şi Drept, practic Comisia de la Veneţia. Exprimă o campanie electorală negativă, folosind  mesaje defăimătoare la adresa competitorului, la adresa candidatului Klaus Iohannis. Practic, mai simplu spus, ai dreptul în campanie să foloseşti mesaje pozitive în ceea ce te priveşte, să vorbeşti de realizările tale, dar este interzisă defăimarea şi denigrarea celorlalţi competitori. Nici diminesiunile nu respectă legea“, a declarat George Vieru, reprezentantul PNL Olt în Biroul Electoral Judeţean Olt, menţionând că va depune, luni, 4 noiembrie 2019, o sesizare la BEJ.

afis contestat de pnl

Contactat telefonic, primarul comunei Bobiceşti, preşedintele organizaţiei locale a PSD, a declarat că nu are cunoştinţă de situaţie. „Nu ştiu despre ce e vorba. Sunt patru panouri, dar nu ştiu despre ce e vorba. O să verific, trimit pe cineva să verifice. N-a venit la mine cu sesizarea asta. Comandat nu cred să fie de PSD, pentru că pe la mine n-a trecut. Poate sunt din cele folosite atunci la lansarea preşedintelui, parcă atunci am văzut ceva de genul ăsta“, a declarat primarul Ilie Chitez.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite