„Afaceri“ pe ultima sută de metri. „Se cumpără orice astăzi, nu pot să spun ce vând mai bine“

„Afaceri“ pe ultima sută de metri. „Se cumpără orice astăzi, nu pot să spun ce vând mai bine“

A fost forfotă mare şi în magazine, dar şi în pieţe, în ultima zi a anului FOTO: Alina Mitran

Grăbiţi să bifeze toate cumpărăturile din listă, românii au ieşit la cumpărături şi pe ultima sută de metri, atât marile magazine, cât şi pieţele fiind luate cu asalt.

Ştiri pe aceeaşi temă


Lucrătorii din marile magazine încheie anul într-o nebunie de nedescris, cumpărătorii luând cu asalt până în ultima oră rafturile, fie în căutare de promoţii, fie alergând după cumpărăturile restante. La cofetării şi patiserii, alte cozi, însă şi comercianţii din pieţe au avut o zi bună, cum n-au fost foarte multe de-a lungul anului, supermarket-urile având mai tot timpul câştig de cauză în faţa lor.

„Vâscu’, vâscu’, vâscu’, ultimele bucăţi!“, şi-au lăudat comercianţii de pe alei marfa. „30 de lei creanga asta, nu e cam scump?“, s-a trezit un potenţial cumpărător să constate. „De la Braşov l-am adus, ne-a costat 13 milioane să-l aducem aici, şi viaţa noastră e scumpă, asta e!“, a motivat vânzătorul, un tinerel bun de gură care a oferit marfa la preţ stabilit în funcţie de client, de la 5 lei până la 20-30 lei şi chiar mai mult, spre admiraţia colegilor, care s-au văzut nevoiţi să dea şi ieftin, oricum după Revelion nu mai cumpără nimeni.


Şi standurile cu artificii şi pocnitori au fost asaltate, de cele mai multe ori vânzătorii fiind nevoiţi să anunţe: „cu 25 de focuri nu mai avem“, „nici cea la 80 de lei nu mai este...“.

Vânzare bună au avut şi comercianţii tradiţionalelor sorcove, deşi şi ei vor rămâne cu destulă marfă pe stoc.
În piaţă, comercianţii au fost şi ei mulţumiţi. „Se vând toate, nici nu pot să spun ce merge mai bine. S-a cam săturat lumea de carne!“, a apreciat un vânzător de legume şi verdeţuri, care le-a oferit clienţilor salată cu 1 leu bucata (de trei ori mai ieftin decât în supermarket), ridichi şi ceapă verde la 1 leu legătura, ţelină etc. S-au vândut bine şi strugurii, preţurile din Piaţa Zahana din Slatina pornind de la 8 lei/kg, dar şi citricele.

„Vad“ au avut şi cerşetorii, care şi-au trimis copiii cu sorcovele în mână să le ureze cumpărătorilor de la cozi de bine pentru noul an. Nu de fiecare dată cu succes, însă, mulţi oameni, sătui de grijile lor, răbufnind: „Eu dintr-o pensie amărâtă cumpăr şi medicamente, şi mâncare, şi facturi, iar voi cerşiţi şi vă faceţi palate!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: