Afacere cu droguri în Olt. Patru bărbaţi cu vârste între 53 şi 63 ani cultivau cannabis şi vindeau în cinci oraşe. „Au lucrat în străinătate, aşa îşi justificau venitul“

Afacere cu droguri în Olt. Patru bărbaţi cu vârste între 53 şi 63 ani cultivau cannabis şi vindeau în cinci oraşe. „Au lucrat în străinătate, aşa îşi justificau venitul“

O afacere distrusă de procurorii DIICOT a mers bine timp de doi ani într-o localitate olteană, patru bărbaţi punând-o la punct şi obţinând câştiguri bune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt şi poliţiştii SCCO au intervenit marţi, 7 august 2018, în localitatea olteană Tufeni, reţinând patru bărbaţi învinuiţi de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc în formă continuată.

Ivaşcu Florin, Lupu Valerică, Anghelescu Mihăiţă şi Barbu Marian au fost reţinuţi marţi şi propuşi judecătorului pentru instituirea măsurii de arest preventiv, după acţiunea amplă a DIIOT Olt. Cei patru cultivau şi distribuiau cannabis în oraşele Bucuresti, Slatina, Craiova, Targu-Jiu şi Filiaşi,  primind sume cuprinse între 40 - 50 lei/gram.
Afacerea a fost pusă la cale în toamna anului 2016, de Florin Ivaşcu şi Marian Barbu, primul propunându-I celui de-al doilea să-l ajute la comercializare. Ivaşcu urma să şi cultive cannabis, iar în primăvara acestui an, pentru a maximiza profitul,  acesta i-a propus şi lui Valerică Lupus să cultive, oferindu-i 40 de plante pe care să le pună în grădină, urmând ca după recoltare să împartă profitul. 

Ivaşcu l-a asigurat chiar pe Valerică Lupu de faptul că are şi consumatori pentru marfa pe care acesta urma să o producă.


În luna iunie 2018 a apărut şi cel de-al patrulea membru al grupării în peisaj. „În cursul lunii iunie 2018, inculpatul Barbu Marian i-a propus inculpatului Anghelescu Mihăiţă să intre în afacerea cu droguri pe care acesta o avea împreună cu inculpaţii Ivaşcu Florin şi Lupu Valerică.   Astfel, în perioada iunie-iulie 2018, inculpatul Anghelescu Mihăiţă a vândut mai multor persoane cannabis, contra unor sume cuprinse între 40/50 lei/gram, reţinând o parte din profit, iar o parte l-a remis inculpatului Ivaşcu Florin“, au stabilit procurorii DIICOT Olt.

Oamenii legii au găsit la percheziţii, la locuinţa lui Lupu Valerică, din Tufeni,  24 plante de cannabis, iar de la locuinta lui Ivaşcu Florin au fost identificate si ridicate un număr de 7 plante de cannabis, o catitate însemnată de seminte de cannabis, o tigară confecţionată artizanal ce conţinea cannabis şi un număr de 72 pastile cu continut stupefiant.

Extinzând cercetările,  poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt au depistat de asemenea un tânăr de 18 ani, din localitatea Nicolae Titulescu, care în aceeaşi perioadă ar fi comercializat cannabis provenit de la cei patru membri ai reţelei.

Bărbaţii din Tufeni, satul Stoborăşti, erau priviţi de membrii comunităţii fără bănuială, lucrând nu cu mulţi ani în urmă în străinătate. „Au fost, au lucrat şi-acum au bani să cheltuie, cam aşa îi privea lumea, dar lucrurile aveau un alt substrat“, spun surse din comună.

citeste totul despre: