Adina Diaconu, cea mai premiată jucătoare din tenisul de masă all-time. Duminică a câştigat al 12-lea titlu european din palmares

Adina Diaconu, cea mai premiată jucătoare din tenisul de masă all-time. Duminică a câştigat al 12-lea titlu european din palmares

Adina Diaconu

Slătineanca Adina Diaconu a câştigat sâmbătă, la Zagreb, în Croaţia, cel de-al 12-lea titlu european din carieră, devenind astfel cea mai premiată tenismenă din acest sport (cu 13 medalii o întrece, într-un clasament din toate timpurile, doar bielorusul Vladimir Samsonov).

Ştiri pe aceeaşi temă

Adina Diaconu a obţinut duminică, 17 iulie, la Campionatul European  de Cadeţi şi Juniori, desfăşurat în perioada 8-17 iulie la Zagreb, Croaţia, medalia de aur, învingând-o în finala junioarelor pe chinezoaica Ning Jing, aceasta din urmă reprezentând Azerbadjan-ul. Este cea de-a 12 medalie de aur, depăşind-o la feminin pe românca Bernadette Szocs (11 medalii de aur) în top-ul all-time.

În cadrul aceleiaşi competiţii, Adina Diaconu, pregătită de antrenorul emerit Petre Arnăutu, şi-a mai adjudecat aurul pe echipe şi medalia de argint la dublu (alături de Andreea Dragoman).

Adina, care astăzi evoluează pentru LPS Slatina şi ACS Dumbrăviţa, încă nu a împlinit 17 ani, însă are la activ aproape 200 de medalii şi zeci de cupe, câştigate în competiţiile pentru copii, juniori şi chiar şi seniori - cu echipa. A început să joace tenis la 5 ani, în Slatina, cu antrenoarea Felicia Coneschi, iar astăzi îi este alături valorosul antrenor slătinean Petre Arnăutu, alături de care a câştigat cele mai importante medalii din carieră.

Anul 2014 a fost cel mai bun de până acum, la campionatul european câştigând toate cele patru medalii de aur: individual, dublu, dublu-mixt şi pe echipe, fiind şi cel în care a fost desemnată să poarte drapelul României în deschiderea Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Nanjing (China).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările