„Adi Creţu“ a primit control judiciar. Este acuzat de Parchetul Caracal că a încasat peste 160.000 lei pentru servicii fictive

„Adi Creţu“ a primit control judiciar. Este acuzat de Parchetul Caracal că a încasat peste 160.000 lei pentru servicii fictive

Afaceristului i-au mers contractele de ecarisaj şi în Slatina şi în Caracal FOTO Facebook Adi Cretu

Omul de afaceri Laurenţiu Şerban, cunoscut drept „Adi Creţu“, este acuzat de procurorii caracaleni de săvârşirea a trei fapte penale, acesta facturând, în baza unui contract încheiat cu Primăria Caracal, servicii sanitar-veterinare fictive de peste 160.000 lei. Judecătoria Caracal a hotărât controlul judiciar pentru 30 de zile.

Sesizarea în acest caz s-a făcut din oficiu, a precizat procurorul Cristian Ovidiu Popescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal,  dosarul fiind înregistrat în 2016. Omul de afaceri Laurenţiu Şerban este acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, procurorii încercând să demonstreze că învinuitul a obţinut, în perioada februarie-mai 2014,  în baza contractului pentru ecarisaj semnat cu Primăria Caracal, decontarea unor servicii sanitar-veterinare fictive, valoarea acestora ridicându-se la 160.000 lei.

De asemenea, cercetat în dosar este şi un fost angajat al Primărie Caracal care avea atribuţiuni de serviciu pe linia monitorizării serviciilor de ecarisaj.

„Din cercetări a reieşit că, la data de 20 februarie 2014, cel în cauză, în calitate de administrator al unei firme din municipiul Caracal, ar fi încheiat cu o instituţie publică un contract de prestări servicii veterinare şi de deparazitare a câinilor.
În urma verificărilor s-a stabilit că adăpostul pentru câini fără stăpân din Slatina, vizat în contractul în cauză nu avea angajaţi, iar certificatul de funcţionare sanitar-veterinară i-a fost retras în vederea anulării.“, transmite şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, într-un comunicat.

Procurorii au dispus, luni, 9 mai, percheziţii în Slatina, desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor IPJ, la domiciliul patronului firmei de ecarisaj şi la sediul firmei, din strada Libertăţii, Laurenţiu Şerban fiind ridicat şi dus la audieri. La finalul acestora s-a emis ordonanţă de reţinere, astăzi fiind prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă, judecătorul stabilind în schimb măsura controlului judiciar.

Probleme pe tema contractelor păguboase pentru bugetul local, privind serviciile de ecarisaj, are Laurenţiu Şerban şi în Slatina, unde contractele au fost mult mai bănoase şi unde prejudiciul investigat este de ordinul zecilor de milioane de lei vechi. Primul contract cu municipalitatea slătineană l-a obţinut în 2010, calitatea serviciilor a fost intens criticată, edilii anunţând de faţadă că se vor încheia raporturile cu contractantul. Contractele au continuat însă şi după plecarea primarului Darius Vâlcov în funcţia de senator, prin alte firme, administrate tot de Laurenţiu Şerban.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: