Activitatea unui depozit de produse alimentare a fost suspendată. O fabrică de pâine funcţiona fără autorizaţie

Activitatea unui depozit de produse alimentare a fost suspendată. O fabrică de pâine funcţiona fără autorizaţie

Controalele în magazine şi spaţii de producţie se vor intensifica în această perioadă FOTO: arhiva Adevărul

Inspectorii sanitar-veterinari bat în această perioadă magazinele, pieţele, supermarket-urile dar şi magazinele de cartier, mai mult decât de obicei, având în vedere volumul mai mare de vânzări care se aşteaptă în preajma Paştelui. Un depozit a fost închis în urma controalelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unui depozit de produse alimentare non-animale din Slatina i-a fost suspendată activitatea în urma unui control al inspectorilor sanitar-veterinari din cadrul DSVSA Olt. Depozitul funcţiona fără a se respecta circuitele funcţionale (inclusiv aparatură ar fi fost depozitată în spaţiul folosit de angajaţi, îngreunându-le acestora accesul), inspectorii constatând şi alte nereguli, motiv pentru care s-a dispus suspendarea activităţii pentru 30 de zile.

Alte trei societăţi au fost sancţionate cu amenzi, o fabrică de panificaţie fiind sancţionată cu 10.000 lei amendă pentru că funcţiona fără autorizaţia sanitar-veterinară. O altă societate, din domeniul cofetăriei-patiseriei, a fost sancţionată cu 2.000 lei amendă pentru neetichetarea produselor şi lipsa condiţiilor de igienă, iar o a treia societate a fost sancţionată tot cu amendă de 2.000 lei pentru că instalaţia de sortare şi etichetare a ouălor nu funcţiona.

În total, în ultimele zile inspectorii DSVSA Olt au efectuat 96 de controale la unităţi de producere, unităţi de comercializare etc. (carmangerii, depozite, magazine, unităţi de ambalare a ouălor, unităţi de conservare a legumelor şi fructelor, hipermarket-uri etc.), dispunând o suspendare de activitate, aplicând trei amenzi în valoare totală de 14.000 lei şi aplicând 12 avertismente.

Controalele vor continua în această perioadă şi nu vor fi ocolite nici pieţele şi târgurile, unde în special în apropierea Paştelui se aşteaptă ca activitatea de comercializare să se intensifice.

 

citeste totul despre: