UPDATE Accident rutier grav în Olt. O familie a murit în urma impactului devastator între un TIR şi două autoturisme. Bilanţul final - cinci morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un accident rutier cu 4 victime a avut loc pe DN 65 în dreptul Pădurii Saru FOTO ISU OLT Mediafax
Un accident rutier cu 4 victime a avut loc pe DN 65 în dreptul Pădurii Saru FOTO ISU OLT Mediafax

Un grav accident de circulaţie a avut loc luni după-amiază, pe E 574, în zona Pădurea Sarului, judeţul Olt, iar autorităţile au activat codul roşu de intervenţii. O familie întreagă - mamă, tată şi doi copii - a pierit în accident, dar şi un şofer dintr-un alt autoturism.

UPDATE ora 17,10 - Şi şoferul autoturismului SEAT, aflat în stare gravă la spitalul din Slatina, a decedat în urmă cu puţin timp, a transmis purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, medicul Marian Furtună. În cealaltă maşină se aflau patru persoane, mama, 31 ani, tata, 37 ani şi cei doi copii, de 3 şi 7 ani. Părinţii au decedat la faţa locului, în timp ce copiii, preluaţi în stop cardio-respirator, au fost resuscitaţi zeci de minute, fără rezultat, decesul fiind declarat la UPU Slatina.

Reamintim că accidentul s-a produs din cauza exploziei unei anvelope, şoferul unui tir care se deplasa pe direcţia Slatina - Craiova pierzând controlul asupra direcţiei de mers şi pătrunzând pe contrasens, unde a lovit frontal două autoturisme, un Seat în care se aflau, au stabilit poliţiştii la încheierea cercetărilor, două persoane, şoferul în vârstă de 62 ani, din Craiova, pierzându-şi viaţa, în timp ce pasagerul a scăpat fără răni, şi un Ford, în care se afla o familie din Craiova - doi adulţi şi doi copii, toţi decedaţi.

UPDATE ora 16.35 La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a ajuns în cele din urmă şi şoferul TIR-ului implicat în cumplitul accident petrecut pe E 574, la km 33, în judeţul Olt, un bărbat de 31 ani, din Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa. Directorul medical al unităţii spitaliceşti, dr. Cătălin Pătru, spune că bărbatul prezintă răni minore.

Pe de altă parte, investigaţiile realizate în cazul bărbatului transportat în stare gravă au confirmat rănile majore suferite. „Noi, într-adevăr, am declanşat planul galben, am chemat de acasă oameni şi pe Terapie Intensivă, şi oameni care să intre în sală, însă, din păcate, dezdodământul a fost cel pe care îl ştim. În privinţa bărbatului, încercăm stabilizarea şi vom solicita transportul la un spital superior pentru intervenţie neurochirurgicală“, a precizat Pătru.

UPDATE 16.05 Surse din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina spun că şi cei doi copii transportaţi în stop cardio-respirator ar fi decedat. Bărbatul asistat la faţa locului a decedat de asemenea. La SJU Slatina s-a declanşat codul alb de intervenţie, fiind chemat personal suplimentar de acasă.

Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, a confirmat decesul celor doi copii, o fetiţă şi un băiat, cu vârste între 3-5 ani, precizând că un alt bărbat este în stare deosebit de gravă, cu traumatism cranio-cerebral sever, otoragie, fracturi craniene, otorahie. „Starea lui este critică, nu ştim ce să spunem. Mai aşteptăm, din ce ni s-a transmis, un alt pacient, victimă a accidentului“, a declarat dr. Pătru.

UPDATE ora 15.55 - Din primele cercetări, cauza probabilă a producerii cumplitului accident este explozia unei anvelope la tirul implicat. Şoferul a pierdut din această cauză controlul asupra direcţiei şi a intrat pe contrasens, lovind cele două autoturisme. Din prima maşină echipajele sosite la faţa locului au preluat un bărbat, transportându-l la spital, în timp ce din cea de-a doua au preluat cei doi copii, în stop cardio-respirator, unui alt pasager acordându-i-se îngrijiri medicale la faţa locului. Femeia care conducea maşina a decedat.

UPDATE 15.35 - O femeie a decedat, echipajele de salvare preluând un bărbat şi doi copii, cu vârste între 5 şi 6 ani, în stop cardio-respirator şi transportându-i la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

accident saru olt
accident saru
accident saru olt
accident saru olt
accident saru olt
accident saru olt

Ştirea iniţială

Conform primelor informaţii, în accident au fost implicate două autoturisme şi un TIR, trei persoane fiind încarcerate.

Doi copii au fost preluaţi în stop cardio-respirator. La faţa locului au ajuns zece echipaje: cinci ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, două echipaje SMURD, o autospecială pentru victime multiple, un echipaj de descarcerare şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Din informaţiile poliţiştilor, anvelopa unui tir a explodat, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat pe contrasens, lovind două autoturisme în care se aflau în total cinci persoane. Ştire în curs de actualizare.

Accident cumplit în Olt. Patru decedaţi, două dintre victime, copii

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite