UPDATE Accident grav în Olt. Un copil de 10 ani a fost lovit de o maşină condusă de o învăţătoare. „Colega mea e terminată. I-a sărit în faţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a suferit răni foarte grave, fiind în comă FOTO: Eveniment de Olt
Copilul a suferit răni foarte grave, fiind în comă FOTO: Eveniment de Olt

Un grav accident de circulaţie a avut loc miercuri, 2 iunie 2021, aproape de orele prânzului, în localitatea olteană Ipoteşti. Un copil de 10 ani care ar fi sărit pur şi simplu în stradă, dintr-un şanţ, a fost lovit de o maşină. Copilul este în comă.

UPDATE: Copilul este elev în clasa a IV-a la şcoala din Ipoteşti. Se întorsese de la şcoală cu microbuzul şcolar şi, ajuns acasă, a observat că şi-a uitat pantofii. În aşteptarea cursei următoare a microbuzului şcolar, elevul a trecut un şanţ şi a sărit, practic, în faţa unei maşini care era condusă chiar de către un cadru didactic.

„Terminase programul şi îl dusese microbuzul acasă, cum îl duce de fiecare dată. După ce a ajuns acasă, s-a întors la microbuz pentru că-şi uitase încălţămintea, plecase în papuci de la şcoală. Şoferul microbuzului i-a spus să rămână acolo, că mai are o cursă de făcut şi-i aduce încălţămintea, dar el a zis că nu. A luat-o la fugă, a sărit prin şanţ, pentru că microbuzul se afla aproape de o intersecţie acolo, era pe o străduţă să întoarcă, şi copilul a sărit prin şanţ şi nu s-a mai oprit. Venea o maşină, de la şcoală pleca colega mea.  Doamna este învăţătoare la clasa a III-a, este o doamnă deosebită, atât profesional cât şi un caracter extraordinar, iubeşte foarte mult copiii. E terminată, pentru că pur şi simplu.... a fost o întâmplare nefericită. Copilul a sărit în faţa maşinii. Dacă avea viteză mai mare...“, a declarat pentru „Adevărul“ directorul şcolii, prof. Ecaterina Ene.

În urma impactului copilul a fost grav accidentat, fiind preluat în stare de comă. Directorul Ecaterina Ene spune că se îndrepta, la rândul său, către şcoală, pe drum văzând lume strânsă la locul accidentului. A ajuns la foarte scurtă vreme de la momentul impactului. „Nu era conştient, dar respira. Am ajuns lângă el, i-am vorbit, l-am încurajat, am avut grijă să nu-l mişte nimeni, să nu... Vă daţi seama, oamenii s-au strâns, au venit cu fel de fel de idei, să-i dea apă, să..., nu le-am dat voie, am aşteptat ambulanţa. Mama plângea, am rugat-o să se liniştească, o cunosc de multă vreme, băiatul mai are fraţi, au fost toţi elevii mei. Acum sunt cu mama la spital, aşteptăm veşti. I se fac investigaţii“, a mai spus prof. Ene.

Ştirea iniţială

Accidentul a avut loc în Ipoteşti, pe DJ 546. Un copil în vârstă de 10 ani, care a traversat prin loc nepermis, a fost lovit puternic de o maşină condusă, conform anumitor informaţii, de o femeie cadru didactic. Starea copilului este foarte gravă.

„La data de 02 iunie a.c., orele 11.28, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat cu privire la producerea unui eveniment rutier pe strada Principală, din comuna Ipoteşti.

Echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Slatina s-a deplasat la faţa locului, unde a fost găsit un autoturism avariat şi un minor în vârstă de 10 ani, din localitate, în calitate de pieton care a necesitat îngrijiri medicale. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Conducătorul auto, o femeie de 50 de ani, din municipiul Slatina, nu se afla sub influenţa alcoolului la momentul producerii evenimentului“, a transmis IPJ Olt.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, efectuându-se cercetări pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs evenimentul.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite