Acces restricţionat “la sânge” în Spitalul Judeţean Slatina de frica infecţiilor respiratorii

Acces
restricţionat “la sânge” în Spitalul Judeţean Slatina de frica infecţiilor respiratorii

Accesul pe poarta Spitalului Judeţean Slatina a fost drastic limitat  (FOTO: Mugurel Manea)

De câteva zile, accesul vizitatorilor şi aparţinătorilor pacienţilor Spitalului Judeţean Slatina a fost limitat drastic de conducerea unităţii. În cinci secţii ale unităţii medicale se intră doar cu acordul şefului de secţie. În restul secţiilor medicale, aparţinătorii pacienţilor internaţi au voie doar între orele 15.00-20.00. Motivul măsurilor menţionate este reprezentat de numărul mare de infecţii respiratorii înregistrat în judeţul Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul în creştere al infecţiilor respiratorii în judeţul Olt a determinat conducerea Spitalului Judeţean Slatina să treacă la măsuri drastice în ce priveşte accesul în unitate. În fapt, chiar s-a luat decizia de a închide complet accesul în câteva secţii medicale, dar, ulterior, măsura a constat în limitarea timpului de vizitare la maximum 10 minute şi aceasta doar cu acordul şefului de secţie. Secţiile unde există momentan acest program de vizită sunt: Nou-născuţi, Pediatrie, Boli infecţioase, Terapie Intensivă şi Chirurgie. Reprezentanţii conducerii unităţii medicale etalon a judeţului speră ca măsurile să fie eliminate săptămâna viitoare.

“Am instituit provizoriu un acces limitat în cadrul câtorva secţii medicale pe care le-am considerat a avea un risc ridicat de îmbolnăvire atât pentru pacienţi, dar şi pentru cadrele medicale. Practic, aici se poate intra doar cu acordul şefului de secţie, iar perioada de vizitare este de maximum zece minute. În restul secţiilor medicale, aparţinătorii pacienţilor internaţi au voie doar între orele 15.00-20.00. Am fost nevoiţi să luăm asemenea măsuri din cauza numărului mare de infecţii respiratorii înregistrate în judeţ, dar sperăm ca situaţia să revină la normal în cursul săptămânii viitoare”, a precizat dr. Cătălin Pătru, director medical al Spitalului Judeţean Slatina.

Până la acest moment, nu mai puţin de trei persoane au decedat după ce au fost diagnosticaţi cu gripă porcină, iar o a patra persoană, doctoră în cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat (Sanepid) Olt, este internată cu o viroză puternică de tip B. Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică Olt, numai în ultima săptămână fiind înregistrată o creştere cu peste 5% a numărului de îmbolnăviri prin diverse afecţiuni respiratorii - inclusiv gripă. Acest lucru indică o tendinţă ascendentă la nivelul judeţului, cu focare epidemice la nivelul unor zone din judeţ.

La începutul acestei săptămâni, în judeţul Olt erau înregistrate 1.802 cazuri de infecţii respiratorii acute – dintre care 92 au necesitat internarea. La acestea s-au adăugat 813 cazuri de pneumonie soldate cu 205 internări, precum şi 11 cazuri de gripă. În acelaşi interval de timp au fost înregistrate 11 cazuri de gripă, din care două cazuri cu virusul gripal tip B, un caz cu virusul gripal tip A subtip H-1 (gripa pandemică 2009), cinci cazuri cu virusul gripal tip A subtip H-3, o co-infecţie cu virus gripal tip A subtip H-3 şi virus gripal tip B, respectiv două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal tip A.

Vă mai recomandăm:

FOTO  Afară-i vopsit gardul! Teoretic, Spitalul Judeţean din Slatina a fost modernizat. Practic, unele coridoare sunt sub asediul mucegaiului şi al mizeriei

VIDEO  Continuă demolările la Spitalul Judeţean Slatina: porţile principale de acces, puse la pământ

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările