A patra zi de proteste la Judecătoria Slatina, unde s-a suspendat, de astăzi, activitatea de judecată

A patra zi de proteste la Judecătoria Slatina, unde s-a suspendat, de astăzi, activitatea de judecată

Judecătorii susţin în continuare că prin modificările aduse legilor justiţiei se afectează independenţa magistraţilor

Magistraţii Judecătoriei Slatina au ieşit, vineri, 1 martie 2019, din nou pe scările instituţiei, fiind a patra zi de proteste generate de recentele modificări aduse legilor justiţiei, pe care judecătorii le critică.

Ştiri pe aceeaşi temă

De astăzi, conform hotărârii adoptate luni, 25 martie 2019, magistraţii Judecătoriei Slatina au suspendat activitatea de judecată, asigurând prezenţa doar în cauzele urgente. Luni, judecătorii se vor întruni din nou, pentru a hotărî pe ce perioadă menţin această formă de protest, având în vedere că solicitarea Consiliului Suprem al Magistraturii de abrogare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii, nu s-a produs.

Şi judecătorii Tribunalului Olt şi-au însuşit hotărârea plenului CSM prin care se solicita abrogarea ordonanţei prin intermediul căreia legile justiţiei au fost modificate cu atingerea independenţei magistraţilor, însă această instanţă nu a hotărât asupra niciunei forme de protest, ci, în 26 februarie 2018, a stabilit doar „reluarea ulterioară a discuţiilor privind eventuale forme de protest în situaţia în care legiuitorul nu va da curs solicitărilor corpului magistraţilor“.

Suspendarea activităţii curente, cu asigurarea acţiunilor urgente, au hotărât însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, care protestează, astfel, de trei zile şi care se vor întruni din nou în Adunarea Generală, în perioada 4-8 martie 2019, pentru a hotărî dacă şi sub ce formă continuă protestul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările