A murit în închisoare bărbatul care anul trecut a îngrozit Italia după ce i-a dat foc soţiei sale de naţionalitate română

A murit în închisoare bărbatul care anul trecut a îngrozit Italia după ce i-a dat foc soţiei sale de naţionalitate română

Italianul care şi-a incendiat soţia a decedat în închisoare FOTO: FOTO: www.nextquotidiano.it

Criminalul care, în noiembrie 2018, a lăsat fără mamă trei copii, a murit în închisoare vineri, 15 februarie, anunţă presa italiană. Cazul morţii româncei a îngrozit Italia în noiembrie 2018.

Gimino Chirichella (48) ani, soţul Violetei Senchiu (32 ani), căreia italianul i-a dat foc după ce a aruncat în camera în care se afla românca două canistre cu benzină, a decedat vineri, 15 februarie 2019, în închisoare, anunţă publicaţia românilor din Italia, Rotalianul, citând presa italiană. Bărbatul a fost găsit decedat vineri dimineaţă, în închisoarea din Foggia, suspectându-se un atac de cord.

Italia a fost zguduită, la începutul lunii noiembrie 2018, de crima cumplită căreia i-a căzut pradă românca Violeta Mihaela Senchiu. Femeia a fost incendiată de bărbatul cu care avea un copil de 3 ani. Românca se stabilise în urmă cu nouă ani în Italia, în Sala Consilina, provincia Salerno, unde locuia şi mama ei.

Mamă a doi copii, un băiat şi o fată, Violeta l-a cunoscut pe Gimino, care i-a devenit soţ şialături de care a făcut un copil. Relaţia, însă, nu a fost doar lapte şi miere, iar la momentul crimei cei doi erau certaţi. Bărbatul a vizitat-o însă, sâmbătă, 3 noiembrie 2018, cu scopul de a-i pune capăt zilelor. În drum spre locuinţa femeii s-a oprit la benzinărie, unde a încărcat cu benzină două canistre, ulterior dându-i foc soţiei sale, în timp ce copiii femeii se aflau afară, în parcul de joacă. Femeia s-a stins în chinuri groaznice la spital, iar bărbatul a fost încarcerat.

Presa italiană a sancţionat dur la acel moment lipsa de reacţie a societăţii civile faţă de cele întâmplate, iar în perioada care a urmat s-au organizat marşuri şi evenimente în memoria româncei, acest caz fiind în prim-plan atunci când s-a marcat  ziua de luptă împotriva violenţei domestice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: