A murit apărătorul soţilor Ceauşescu în procesul din decembrie 1989. Generalul Constantin Lucescu a decedat la Caracal

A murit apărătorul soţilor Ceauşescu în procesul din decembrie 1989. Generalul Constantin Lucescu a decedat la Caracal

Generalul (r) Constantin Lucescu FOTO: Libertatea

Generalul de Justiţie Constantin Lucescu, cel care a avut misiunea de a-i apăra pe soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu în timpul procesului din 25 decembrie 1989, s-a stins din viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Generalul de Justiţie (r) Constantin Lucescu avea 80 ani, decesul survenind sâmbătă dimineaţă, 25 aprilie 2020, la locuinţa acestuia din Caracal. Lucescu a fost cel care ar fi trebuit să-i apere pe soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu, în calitate de avocat din oficiu, la aşa-zisul proces din 25 decembrie 1989, în care cei doi au fost acuzaţi de genocid, subminarea puterii de stat prin organizarea de acţiuni armate împotriva poporului şi a puterii de stat, subminarea economiei naţionale şi încercarea de a fugi din ţară, spunându-se că dictatorii ar fi avut sume colosale în dolari, depuse la bănci din străinătate.

Soţii Ceauşescu au fost executaţi la doar câteva minute de la pronunţarea sentinţei, fără ca avocaţii din oficiu să declare apel.

Generalul (r) Constantin Lucescu era membru al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere – Filiala Olt şi, deşi în toamna anului trecut a primit un diagnostic crunt, a participat la diverse acţiuni organizate la nivelul oraşului până de curând, când s-a  decretat starea de urgenţă, au dezvăluit pentru Adevărul surse locale.

Gen. (r) Lucescu a revenit în Caracal în 2008. După 1989, a participat la diverse acte de caritate, pe care le-a susţinut atât din fonduri proprii, cât şi în colaborare cu diverse persoane şi asociaţii. Era văduv şi avea doi copii, care trăiesc în Bucureşti.

Înmormântarea va avea loc duminică, 26 aprilie 2020, la Caracal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările