A doua zi de reconstituire a crimelor de la Caracal. Mama Luizei: „Trebuie să-l văd, să aud ce spune. Unde mi-a dus copilul? Fata mea trăieşte!“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii încep, marţi, reconstituirea în cazul crimelor care ar fi fost comise de Gheorghe Dincă, aflat în arest de o lună şi jumătate. La acest moment, criminalişti şi procurori sunt din nou, împreună cu „monstrul de la Caracal“ la locuinţa acestuia din oraş, pentru a încerca să lămurească anumite aspecte încă neelucidate.

GALERIE FOTO CU RECONSTITUIREA

UPDATE ORA 13.35: Anchetatorii continuă reconstituirea crimei din curtea lui Gheorghe Dincă, unde ar fi fost ucisă Luiza Melencu. Pentru reconstituire a fost folosit, la fel ca în cazul Alexandrei, un manechin introdus într-un sac de plastic, pe care Dincă l-a pus în butoi şi i-a dat foc. Focul s-a stins la scurt timp după ce a fost aprins. 

UPDATE ORA 12.00 Reconstituirea de la Caracal durează de mai bine de trei ore. S-a plecat din centrul Caracalului, de unde Dincă a luat-o la ocazie pe Luiza Melencu. Aici, fata de 18 ani s-a urcat pe bancheta din spate şi au pornit spre Radomir, localitatea de unde este Luiza.

Pe drum, Dincă a oprit lângă un lan de floarea soarelui. Incuplatul s-a dat jos din volan şi a urcat pe bancheta din spate, a lovit-o şi a imobilizat-o pe tânără. Tot aici i-a aruncat telefonul mobil. Apoi, a întors maşina şi a dus-o spre locuinţa sa.

Reconstituirea de astăzi scoate la iveală faptul că Dincă a minţit în declaraţiile date despre Luiza. Acesta spunea că fata s-a dus de bună voie la el acasă, că i-ar fi dat bani, În realitate, acesta a arătat astăzi cu totul altceva.

...............................

Marţi dimineaţă, anchetatorii se aflau, împreună cu presupusul criminal Gheorghe Dincă, la locuinţa sa din Caracal, pentru a continua reconstituirea presupuselor crime asupra Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu. Astfel, criminaliştii şi procurorii vor face reconstituirea şi în cazul Luizei Melencu, amănuntele despre modul în care va decurge aceasta fiind puţine, dar şi contradictorii. Această reconstituire va începe exact în locul de unde Luiza Melencu a urcat în maşina lui Gheorghe Dincă, chiar în centrul municipiului Caracal, în data de 14 aprilie 2019.

Încă de la ora 8.30, mama, bunicii şi mătuşa Luizei Melencu au ajuns la casa lui Gheorghe Dincă, iar apoi s-au deplasat în locul unde tânăra a făcut autostopul. Când a coborât din maşină, mama şi biunica Luizei au început să plângă în hohote.

„Trebuie să-l văd, trebuie să aud ce spune. Unde mi-a dus copilul? Luiza trăieşte, nu e moartă! Să spună unde a dus-o!“, a declarat mama Luizei printre hohote de plâns.

image

În locul unde a început reconstituirea, respectiv centrul municipiului Craiova, de unde Dincă a luat-o pe Luiza Melencu la autostop, oamenii adunaţi în zona respectivă au făcut scandal şi l-au huiduit îndelung. De asemenea, mama Luizei a dat cu picioarele în maşină urlând că îşi vrea copilul înapoi.

La această oră, 9.50, anchetatorii şi Dincă se îndreaptă spre Dioşti, trecând deja de casa lui Dincă. Potrivit datelor de la dosar, el a oprit maşina la un moment dat şi a întors-o,ducându-se cu Luiza acasă.
 

image

Şi luni, când anchetatorii au făcut reconsittuirea în cazul Alexandrei Măceşanu, bunicul Luizei a încercat să treacă de cordonul jandarmilor şi să stea de vorbă cu presupusul asasin al nepoatei sale, însă a fost blocat de oamenii legii.

Marţi dimineaţă, la Caracal a ajuns şi avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, care va participa la reconstituire în cazul Luizei Melencu.

La ora transmiterii acestui material, anchetatorii şi Gheorghe Dincă sunt încă în locuinţa presupusului asasin din Caracal.

Luni dimineaţă, poliţişti de la forţele speciale, criminalişti şi procurori au început reconstituirea în Dobrosloveni, localitatea Alexandrei Măceşanu, refăcând traseul din ziua în care Dincă a luat-o pe adolescentă la „ocazie”. Au revenit apoi la Caracal, la liceul unde a învăţat Alexandra Măceşanu, spre marea curiozitate a elevilor care au ieşit la geamurile şcolii să vadă ce se întâmplă.  

Dincă le-a arătat anchetatorilor cum a coborât din maşină, cum a urcat fata pe bancheta din spate, dar şi cum a legat-o şi lovit-o pe Alexandra. De la şcoală, au continuat drumul spre dig, acolo unde Dincă avea să arunce telefonul tinerei în apă. În jurul prânzului, anchetatorii au ajuns la locuinţa deja celebră a lui Gheorghe Dincă, supranumită „Casa groazei“. Sătenii l-au primit pe Dincă cu huiduieli şi au strigat după el: „Criminalule!“. 

Gheorghe Dincă le-a arătat oamenilor legii cum a băgat maşina în curte, iar apoi a reconstituit pas cu pas cele întâmplate acolo la sfârşitul lunii iulie. 

O poliţistă de la Poliţia Capitalei având aceeaşi statură cu cea a Alexandrei Măceşanu a „jucat“ rolul adolescentei, iar Dincă a legat-o la mâini cu cureaua pantalonilor săi, exact aşa cum ar fi făcut cu eleva de 16 ani.

image

A urmat reconstituirea momentului arderii trupului Alexandrei. Astfel, Dincă a trebuit să explice în amănunt cum a poziţionat trupul adolescentei, precum şi modul în care a aşezat în butoi, peste ea, materialele inflamabile pe care le-a folosit pentru arderea trupului fetei. Pentru acest lucru, a fost adusă la faţa locului o păpuşă.

După acest episod, Dincă a fost din nou scos în oraş. De această dată, anchetatorii şi presupusul criminal au mers la hotelul Romula, din Caracal, unde, pe 25 iulie, Dincă a fost surprins de camerele de supraveghere. Acesta fiind locul unde presupusul asasin ar fi aruncat bijuteriile Alexandrei Măceşanu. În finalul zilei, Gheorghe Dincă a fost adus din nou în „Casa groazei“, unde a mai răspuns întrebărilor anchetatorilor. 

Până la această oră, nu se ştie dacă marţi anchetatorii vor continua reconstituirea crimei în cazul Alexandrei Măceşanu şi vor merge la Craiova, pentru a reface drumul pe care Dincă l-a făcut în 25 iulie. Se ştie că bărbatul a plecat din casă, unde a lăsat-o pe Alexandra. Dincă şi-a lăsat maşina la hotelul Romula, de unde a plecat cu o ocazie, la Craiova. Acesta a intrat într-un supermarket, de unde a cumpărat o cartelă prepay, cu care a sunat-o pe mama Alexandrei, spunând să stea liniştită că fata este bine şi că urmează să plece în străinătate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite