Şapte din cei nouă parlamentari aleşi în Olt sunt ai PSD. Candidatul AUR a cochetat doar două zile cu poziţia

Şapte din cei nouă parlamentari aleşi în Olt sunt ai PSD. Candidatul AUR a cochetat doar două zile cu poziţia

În judeţul în care PSD a obţinut cel mai bun scor naţional, 58,13%, şapte din cele nouă fotolii de parlamentar revin acestui partid, ultimul mandat, pentru care iniţial s-a pregătit candidatul AUR, revenind tot PSD la redistribuire.

Partidul Social Democrat – Organizaţia Olt a reuşit să obţină la Alegerile parlamentare 2020 aproape 77.000 voturi (76.987), ceea ce înseamnă 58,13%, de departe cel mai bun scor din rândul organizaţiilor. 

Dacă în noaptea alegerilor preşedintele PSD Olt declara că este sigur pe două mandate de senator şi trei de deputat, la încheierea numărătorii, când a devenit certitudine şi faptul că Partidul Mişcarea Populară nu trece pragul electoral de 5%, PSD s-a văzut în portofoliu nu cu patru mandate, ci şi cu al cincilea de deputat. 

PSD reuşeşte, astfel, să ia şapte din cele nouă mandate de parlamentar din judeţ, un post de deputat şi unul de senator revenind PNL, care a obţinut aproape 20% din voturi.

„Datele oficiale ale Biroului Electoral Central arată Partidul Social Democrat pe primul loc în ierarhia #politică judeţeană, reuşind câştigarea a cinci din şase mandate pentru Camera #Deputaţilor şi a două din trei mandate de #senatori.
Astfel că, organizaţia PSD Olt trimite în Parlamentul României unul dintre cele mai mari grupuri parlamentare“, a postat PSD Olt, cu puţin timp în urmă, pe contul oficial de Facebook.  

La scurt timp de la încheierea numărătorii paralele a voturilor exprimate la nivelul judeţului, pentru a prelua cel de-al şaselea mandat de deputat din judeţ se pregătea candidatul AUR, Octavian Stancu. Formaţiunea nou-apărută în parlament a reuşit să obţină al treilea scor în Olt, înaintea USR-PLUS, întrunind 7.722 voturi (5,83). Următoarea formaţiune a fost Alianţa USR-PLUS - 6.904 voturi - 5,21 %, celelalte partide fiind sub pragul de 5%.

Din partea PSD merg în parlament senatorii Paul Stănescu şi Siminica Mirea şi deputaţii Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu, Adrian Chesnoiu şi Emil Albotă. PNL îi va avea în parlament pe Liviu Voiculescu – senator, preşedintele PNL Olt şi Gigel Ştirbu – deputat.

Vă recomandăm şi: 

Ciolacu: PSD are cele mai multe mandate. Avem 110 mandate la Camera Deputaţilor şi 48 de mandate la Senat

Guvernul Rafila care nu va fi niciodată. Ce miniştri a pregătit PSD

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările