Şapte braconieri din Caracal, reţinuţi. Poliţiştii au ridicat 18 ogari folosiţi la vânătorile ilegale

Şapte braconieri din Caracal, reţinuţi. Poliţiştii au ridicat 18 ogari folosiţi la vânătorile ilegale

18 ogari au fost confioscaţi de poliţişti de la suspecţii de braconaj FOTO: arhiva

Şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 49 ani au fost reţinuţi luni-seara, 17 februarie 2020, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional şi braconaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Olt, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au reţinut şapte bărbaţi, în continuarea cercetărilor desfăşurate  într-un dosar penal în care se cercetează constituirea unui grup infracţional organizat, precum şi de încălcarea prevederilor Legii vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/ 2006 şi ale Legii 126/ 1995 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Cercetările în acest caz au început în luna noiembrie a anului trecut, iar în cursul lunii ianuarie anul acesta s-au desfăşurat primele percheziţii.

„Astfel, în urma percheziţiilor efectuate pe raza municipiului Caracal, poliţiştii au ridicat 18 câini ogari, 6 dispozitive de iluminat tip proiector, precum şi alte obiecte despre care există suspiciunea că ar fi rezultat în urma unor activităţi de braconaj sau ar fi fost utilizate pentru a săvârşi astfel de fapte.
Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani, toate din municipiul Caracal, au fost reţinute pentru 24 de ore şi introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt“, a transmis purtătorulş de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.
În cursul zilei de mâine,  cei şapte bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt,  cu propunere de arestare preventivă.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: