Îngheţată de casă cu fructe. Cum se găteşte una dintre reţetele-vedetă ale primăverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă vreţi ceva dulce şi răcoros, încercaţi  îngheţata cu căpşuni FOTO: arhiva
Dacă vreţi ceva dulce şi răcoros, încercaţi  îngheţata cu căpşuni FOTO: arhiva

Mai ales la început de sezon, recomandă medicii, ar fi de evitat consumul de îngheţată din magazin. Pe de altă parte, îngheţata de casă va fi mereu pe placul tuturor.

O reţetă deosebit de uşoară de îngheţată de casă, folosind fructele-vedetă ale primăverii, căpşunile, pe are deja le găsim în pieţe (atenţie şi aici de unde le cumpărăm), poate fi un extraordinar desert, mai ales în condiţiile în care medicii recomandă precauţie la începutul sezonului cald atunci când consumum îngheţată ambalată, pentru că este foarte posibil ca unele magazine să comercializeze şi îngheţată din stocul trecut, care ar fi putut fi păstrată peste iarnă în condiţii improprii, în astfel de cazuri riscurile de afecţiuni digestive fiind mari.

Iată cum se face foarte simplu îngheţata de casă cu iaurt şi căpşuni:

Ingrediente: 500 grame căpuşuni, 500 grame iaurt gras, 150 grame zahăr brun, 50 grame nuci, 2 linguri miere.
Se curăţă căpşunile de frunze şi de codiţe, se spală şi se zdrobesc în blender. Se toarnă peste ele iaurtul şi se amestecă omogen.

Se rumenesc la cuptor nucile pentru aproximativ 10 minute şi se pisează. La final se adaugă zahărul, mierea şi nucile, câte puţin până când epuizăm întreaga cantitate, se amestecă bine şi se dă compoziţia la congelator pentru aproximativ 2 ore.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite