Îndemnul Alianţei 2020 USR-Plus: „Pe politicienii obişnuiţi oamenii nu prea îi văd prin oraş decât spânzuraţi pe afişe. Votaţi-vă nepoţii, nu votaţi tot hoţii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi candidaţi de pe lista Alianţei 2020 USR – Plus la alegerile pentru Parlamentul European au vorbit la Slatina despre programul pe care îl propun românilor şi au oferit soluţii concrete simpatizanţilor interesaţi de viziunea lor.

„Pe politicienii obişnuiţi oamenii nu prea îi văd prin oraş decât spânzuraţi pe afişe şi pe bannere. Noi suntem vii, oameni reali, mergem şi vorbim cu cetăţenii. Am avut o experinţă foarte plăcută la Slatina“, a spus Cristian Ghinea, candidatul Alianţei 2020 USR - PLUS. Declaraţia a fost făcută sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută după un scurt periplu pe principalul bulevard al Slatinei, făcut de candidaţii formaţiunii la alegerile europarlamentare în timpul căruia nu au avut, totuşi, ocazia să întâlnească foarte multă lume.

Candidatul Nicu Ştefănuţă a vorbit despre paşii concreţi pe care Uniunea Europeană deja i-a făcut pentru a împiedica dublul standard când vine vorba de calitatea alimentelor livrate în state diferite, precizând că OPC-urile au primit puteri sporite în sancţionarea unor astfel de practici, şi tot tânărul care lucrează din 2007 în instituţiile Uniunii Europene a transmis şi mesajul pe care echipa de tineri îl are pentru aceste alegeri: „Votaţi-vă nepoţii, nu votaţi tot hoţii!“.

La rândul său, Clotilde Armand a amintit şansa imensă ratată de România în atragerea de fonduri pentru infrastructura mare: „Vom reuşi să traversăm munţii din Peninsula Balcanică înainte să traversăm Carpaţii, când ţările din Peninsula Balcanică sunt în pre-aderare. Noi am aderat din 2007 şi încă nu am reuşit să traversăm Munţii Carpaţi. Instrumentele care sunt folosite în ţările de preaderare nu sunt folosite în România, în România ne bazăm pe CNAIR, pe Ministerul Transporturilor, şi nu ne bazăm pe nişte instrumente europene care au făcut dovada că sunt extrem de eficiente“, a spus Armand, printre alte teme abordate fiind de asemenea aceea a implementării de politici pentru crearea unei clase de mijloc în mediul rural.

Imagine indisponibilă

Politicienii au mers şi în centrul Slatinei să stea de vorbă cu cetăţenii, însă puţină lume s-a aflat în târgul deschis de Florii

„Fermele familiale, clasa de mijloc în sate şi veniturile lor să fie primul pilon de agricultură. Al doilea – agroturismul. Acum, voi toţi aveţi bunici la ţară şi vă duceţi la ei. În alte ţări nu mai au bunici şi toate căsuţele de la ţară sunt ocupate în weekend şi în vacanţă. Toată lumea vrea să meargă la ţară, românii nu sunt o excepţie. Toţi oamenii de pe lume vor să vadă ceva verde din când în când. Agroturismul va aduce o mare parte din veniturile oamenilor fermelor familiale de la ţară. Al treilea pilot – energia regenerabilă. (...) Ferme familiale, clasa de mijloc şi nu vrem să avem, clar, satele româneşti cu mari latifundiari“, a susţinut Armand.

Deşi s-au ferit să avanseze cifre, politicienii sunt încrezători că vor obţine un scor bun în alegerile care se apropie, a spus Ghinea, subliniind că singurul mare duşman le este timpul, pentru că nu vor putea ajunge peste tot pentru a le vorbi oamenilor despre soluţiile gândite de membrii alianţei.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite