Începe Evaluarea Naţională. Sunt 87 centre de examen în Olt. Lucrările vor fi trimise cu poşta specială în centre de evaluare din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.000 absolvenţi de gimnaziu din Olt sunt aşteptaţi luni, 27 iunie, în 87 centre de examen, pentru a susţine prima probă a Evaluării Naţionale, cea scrisă la limba şi literatura română. Alţi 487 s-au înscris deja la şcoala profesională, în timp ce 442 au rămas cu situaţia neîncheiată, iar 45 sunt repetenţi.

Elevii de clasa a VIII-a au trecut, în timpul anului şcolar 2015/2016, prin cel puţin două simulări ale probelor Evaluării Naţionale (în semestrul I şi în semestrul II, însă multe şcoli au organizat propriile simulări, suplimentare celor organizate de IŞJ la nivel judeţean sau urmând calendarul naţional), cu rezultate, din păcate, destul de slabe per total, motiv pentru care activităţile suplimentare s-au intensificat în urma acestor testări. 

În judeţul Olt sunt organizate 87 de centre de examen, deşi sunt peste 140 de gimnazii. Regula a fost, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ, inspectorul Mirela Paraschiv, ca acolo unde sunt mai puţin de 15 absolvenţi care susţin examenul, să se deplaseze într-o altă şcoală apropiată, cu număr mai mare de absolvenţi. Noutatea la această ediţie a examenului este însă aceea că lucrările vor pleca pentru evaluare în centre din afara judeţului, dar nu transportate de membrii comisiei judeţene de examen, ci cu poşta specială şi însoţite de un reprezentant al Ministerului Educaţiei.

3.176 absolvenţi de gimnaziu, din totalul de 3.426 care au încheiat cu bine clasa a VIII-a în anul şcolar 2015-2016, s-au înscris în judeţ pentru susţinerea probelor Evaluării Naţionale. 487 absolvenţi s-au înscris deja la şcolile profesionale. Alţi 442 de elevi au rămas, la încheierea cursurilor şcolare, cu situaţia neîncheiată, în timp ce 45 au fost declaraţi corigenţi şi vor repeta ultima clasă de gimnaziu.

Oltul, centru zonal de evaluare

Sâmbătă dimineaţă, conform metodologiei, a avut loc şi tragerea la sorţi pentru constituirea comisiei de evaluare. În Olt vor veni aproximativ 4.500 de lucrări care vor fi evaluate. La fel cum nu se cunoaşte centrul în care vor merge lucrările elevilor olteni, nici  evaluatorii locali nu ştiu lucrărilor căror elevi le vor corecta. Certe este că sute de profesori evaluatori au fost repartizaţi în cele opt centre de evaluare organizate în judeţ. Acestea vor fi coordonate de comisia de evaluare constituită, cum aminteam anterior, prin tragere la sorţi.

Preşedintele comisiei a fost desemnat inspectorul şcolar Luminiţa Floricel (au existat trei propuneri), informaticienii, patru la număr, sunt din cadrul Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu“ Caracal şi Şcoala gimnazială nr. 3 Slatina, iar membrii comisiei sunt: Vera Rachină – inspector şcolar, Petra Anton – profesor C.N. A. „Carol I“ Slatina, Claudia Miu – profesor C.N. „Ion Minulescu“ Slatina şi Iulia Dima, inspector şcolar.

„Să fie cu noroc, să aibă rezultate bune toţi cei care susţin probele acestui examen“, a rostit inspectorul şcolar general al IŞJ Olt, Felicia Man, în cadrul şedinţei de tragere la sorţi a membrilor comisiei de evaluare, şedinţă la care au mai participat reprezentantul Asociaţii de părinţi, Gheorghe Floricică, dar şi preşedinta Consiliului Naţional al Eleveilor, Lorena Morea.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite