600 angajaţi TMK, în faţa Guvernului. ANAF acordă o nouă derogare pentru ca firma să-şi continue activitatea VIDEO

600 angajaţi TMK, în faţa Guvernului. ANAF acordă o nouă derogare pentru ca firma să-şi continue activitatea VIDEO

Angajaţii TMK au protestat joi în faţa Guvernului FOTO: Cartel Alfa

Sute de angajaţi ai TMK de la Slatina şi Reşiţa au pornit, joi, 9 iunie 2022, spre Bucureşti pentru a atrage atenţia guvernanţilor că este nevoie de o soluţie rapidă, altfel cele două fabrici ale grupului supuse sancţiunilor din cauza invaziei Rusiei în Ucraina nu-şi mai pot continua activitatea. Răspunsul aşteptat a venit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindicaliştii au pornit spre Bucureşti joi-dimineaţă, cu 12 autocare, protestul fiind programat între orele 11,00 şi 14,00, în faţa sediului Guvernului. 

Firma l-a avut până în martie 2022 drept acţionar principal pe rusul Dmitry Pumpiansky, aflat pe lista oligarhilor sancţionaţi. Acesta a demisonat şi şi-a cesionat acţiunile, dar TMK este supusă sancţiunilor şi funcţionează în baza unei derogări printr-un ordin al ANAF. 

Prevederile ordinului expiră însă sâmbătă, 11 iunie, caz în care TMK nu se mai poate atinge de fonduri, de stocurile de materie primă, nu mai poate să scoată marfă din fabrică etc.

Sursa Cartel Alfa

Sindicatele şi patronatul TMK poartă de peste două luni discuţii cu reprezentanţii Guvernului, cerând să se găsească soluţii ca fabricile în care lucrează aproximativ 2.400 de persoane să poată funcţiona în continuare. Aceste soluţii au şi fost găsite, s-a convenit asupra lor, însă în continuare lipsesc actele normative care să le transforme în realitate.

 

Cu puţin timp înainte de ora protestului, liderii sindicali au fost informaţi că preşedintele ANAF a emis joi, 9 iunie 2022, o nouă decizie prin care se prelungeşte derogarea în baza căreia funcţionează la acest moment dat TMK. Mai mult, în cursul zilei, a comunicat prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, va fi adoptată şi ordonanţa de urgenţă care permite numirea unui administrator special din partea statului astfel încât firmele supuse sancţiunilor să poată funcţiona în continuare. 

Liderul Cartel ALFA Olt, Cristel Ioţu, a confirmat că oficialii guvernamentali le-au comunicat sindicaliştilor informaţia privind prelungirea derogării şi punerea pe ordinea de zi, spre adoptare, a ordonanţei care va permite funcţionarea în condiţii fireşti.

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sindicatele şi patronatul firmei TMK, supusă sancţiunilor, avertizează că fabrica riscă închiderea în două zile

Firmele ruşilor din România vor fi supuse sancţiunilor internaţionale, dar îşi vor continua activitatea. Care este motivul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările