31 de copii vor rămâne la grădiniţă, la grupa mare. Evaluarea psihosomatică pentru înscrierea la clasa pregătitoare a luat sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei săptămâni au avut la dispoziţie părinţii să se prezinte la unul din cele şase cabinete din judeţ unde psihologii şcolari au realizat evaluarea psihosomatică în vederea înscrierii la clasa pregătitoare a copiilor care nu împlinesc 6 ani până la 1 esptembrie 2016. În 31 de cazuri psihologii au recomandat încă un an la grădiniţă.

În perioada 23 februarie – 16 martie, în cele şase cabinete care au funcţionat în Slatina, Caracal, Corabia, Balş, Drăgăneşti şi Scorniceşti, au fost evaluaţi aproape 500 de copii ai căror părinţi au optat pentru înscrierea micuţilor la grupa pregătitoare, chiar dacă aceştia împlinesc şase ani de-abia în timpul primului an de şcoală. Cei mai mulţi dintre copiii evaluaţi s-a stabilit că sunt pregătiţi pentru încercările din primul an de şcoală, însă în 31 de cazuri psihologii şcolari au recomandat încă un an în grupa mare.

„În general sunt copii care nu prea au frecventat grădiniţa, însă părinţilor nu li s-a părut important acest aspect. S-a dovedit că este, cei mici neavând achiziţiile de bază. Itemii din fişele de evaluare sunt alcătuiţi după o programă a învăţământului pre-primar, iar aceşti copii nu au întrunit 75%. Nu este nicio tragedie frecventarea ultimului an la grădiniţă, din contră“, a declarat directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, psih. Lucia Drăghiceanu.

În 18 martie se încheie şi prima etapă de înscriere la grupa pregătitoare, rezervată copiilor din zona arondată şcolii, următoarea etapă, în care părinţii pot opta pentru a-şi înscrie copilul la şcoala dorită, alta decât cea de circumscripţie, fiind programată în perioada 30 martie – 8 aprilie, pe locurile rămase libere în fiecare şcoală.

Deşi formal lucrurile se desfăşoară conform calendarului, învăţătorii cu reputaţie bună au liste întocmite cu un an-doi înainte, ajungându-se la situaţii în care anumite clase funcţionează cu efective de 35-36 de elevi, în timp ce altele au un număr de elevi la jumătate.

Pentru anul şcolar 2016-2017, pentru grupa pregătitoare, sunt aprobate în judeţ 162 de clase în sistem de predare tradiţional, două clase de step-by-step şi aproape 50 de învăţământ simultan, în localităţile rurale unde numărul de elevi scade cu fiecare an. La nivelul judeţului au fost şi două cereri pentru înscrierea copiilor în clasa I, sărind peste grupa pregătitoare, aprobate ambele.
 

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite