26 ianuarie, ziua în care scorniceştenii nu se înghesuie să-l mai omagieze pe fiul iubit. Sunt aşteptaţi, în schimb, comuniştii din ţară

26 ianuarie, ziua în care scorniceştenii nu se înghesuie să-l mai omagieze pe fiul iubit. Sunt aşteptaţi, în schimb, comuniştii din ţară

Curtea casei părinteşti din Scorniceşti a fost plină anul trecut

Curtea în care Nicolae Ceauşescu a copilărit, la Scorniceşti, a rămas nedeschisă, sâmbătă, 26 ianuarie 2019, până aproape de orele prânzului. O delegaţie a Alianţei Comuniştilor este, însă, aşteptată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă anul trecut, la 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu (preşedintele care timp de 25 ani a condus România), curtea casei părinteşti a fostului preşedinte, din Scorniceşti, judeţul Olt, era plină, sâmbătă, 26 ianuarie 2019, până înainte de prânz, nimeni n-a bătut la poartă. Localnicii, oricum, nu o fac aproape niciodată, deşi oraşul Scorniceşti a cunoscut în comunist o dezvoltare extraordinară, cei încă interesaţi de locul copilăriei dictatorului fiind tot oameni care ajung în vizită în Scorniceşti.

„Nu e nimeni aici, nici nu a anunţat cineva, cel puţin la primărie n-a sunat, că ar veni. Am avut o discuţie, la înmormântarea lui Emil (n.r. Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceauşescu), pentru casă, dar n-am ajuns la nicio înţelegere. Sunt mulţi moştenitori, nu s-a lămurit succesiunea, e greu să stai de vorbă cu toţi. Ei au pe cineva aici angajat, care deschide dacă vin vizitatori, dar nu e ceva organizat. Vii la poartă şi-ţi deschide, dacă e acolo“, a dat lămuriri primarul oraşului Scorniceşti, Ion Prioteasa.
Şi-au anunţat prezenţa, folosind contul de Facebook, la Scorniceşti, în scimb, comuniştii, membri ai Partidului Comunitar. „Am plecat din Bucureşti, suntem pe autostradă. Suntem o delegaţie, de al Alianţa Comuniştilor, partidul Comunitar şi Partidul Comuniştilor din Curtea de Argeş, vom ajunge la Scorniceşti. Am fost mai întâi al Cimitirul Bellu“, a declarat preşedintele Partidului Comunitar, Petre Ignatencu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările