O veritabilă explozie de bucurie ieri pe reţelele sociale. Românii au uitat dintr-o dată, ca prin minune, de necazuri, de tot ceea ce îi desparte. Şi-au regăsit fie şi numai pentru o zi solidaritatea şi mândria naţională. Aşa cum nu se mai întâmplă, din păcate, decât cu ocazia marilor bucurii ori, la polul opus, a tragediilor care îndoliază o ţară.

acum 5 zile · comentarii (64)

Nu-mi fac iluzii că dna premier va citi şi înţelege acest articol. Îl scriu pentru cititorii care evaluează actuala guvernare şi care vor fi votanţi în următoarele trei rânduri de alegeri. Spunea dna Dăncilă: „PSD-un partid care nu a luat niciodată decizii împotriva oamenilor, dimpotrivă…”.  Să vedem dacă votanţii sunt de accord cu această afirmaţie. Pe 26 mai n-au fost de accord, PSD şi-a injumătăţit scorul din 2016.

acum 5 zile · comentarii (31)

Cine îşi mai aduce aminte de crima abominabilă din 2012, când studenta japoneză Yurica Masuno, venită în România să predea japoneza la un liceu din Craiova, a fost violată şi ucisă de o bestie, un combinator de taxi, un recidivist periculos ignorat de autorităţile române (incredibil, având la activ 3 crime, 7 violuri, 5 tâlharii, 6 violări de domiciliu şi un comportament  agresiv şi deviant cunoscut de toată lumea).

acum 6 zile · comentarii (3)

Sâmbătă la prânz, pe aeroportul bazei militare Murted la nord-vest de Ankara, au aterizat cel puţin două avioane ruseşti de transport tip A-124, încărcate cu elementele componente ale primei instalaţii S-400 livrate vreodată şi instalate în următoarele ore pe teritoriul unei ţări membre NATO.

acum 6 zile · comentarii (58)

Evoluţiile în inteligenţă artificială, automatizare, big data sau cele mai puţin tehnologice ca trenduri de îmbătrânire a populaţiei au efecte semnificative asupra meseriilor şi activităţii umane în viitor. Roboţii nu vin şi ne iau toate joburile, dar cu siguranţă multe din joburile clasice sunt în pericol de transformări semnificative pe perioada următoarelor decade.

acum 7 zile · comentarii (4)

Dr. Frank Hoffmann (Germania) a produs o revoluţie în depistarea cancerului la sân. El instruieşte femei nevăzătoare să devină examinatori medicali tactili. Datorita sensibilităţii tactile superioare, acestea descoperă cu 50% mai multe tumori şi cu 28% mai multe alteraţii de dimensiuni mici decât doctorii specializaţi. Dr. Hoffmann, Ashoka Fellow vine în România la invitaţia Ashoka România în 16 februarie pentru a-şi prezenta inovaţia socială.

acum 7 zile · comentarii (0)

În urmă cu o lună, în timpul instalării la Chişinău a guvernului susţinut de coaliţia formată din blocul ACUM şi socialişti, s-au făcut speculaţii despre o înţelegere între Rusia şi SUA în privinţa Republicii Moldova. Analiştii susţineau că Rusia obţine controlul asupra Chişinăului în schimbul renunţării la sprijinirea regimului Maduro în Venezuela. Agenda vizitei în Europa a subsecretarului de stat, David Hale, dezminte aceste speculaţii.

acum 7 zile · comentarii (25)

Comunitatea internaţională a fost complet reticentă la acţiunile voluntariste ale preşedintelui american Donald Trump legate de Iran. Retragerea din Tratatul JCPOA, tratatul nuclear din 2015, a fost condamnată şi sancţionată de toată lumea, China, Rusia, alături de Marea Britanie, Franţa şi Germania rămânând în acord.

acum 7 zile · comentarii (60)

Destul de rari sunt, din păcate, politicienii noştri care să nu sufere de complexul „muştei pe căciulă“ şi care, astfel, să-şi permită – cât pot şi ei – să-şi manifeste în piaţa publică verticalitatea conştiinţei şi demnitatea opiniilor şi iar a conştiinţei în forurile parlamentare în care sunt aleşi şi să înfrunte derapajele de la autentica democraţie şi devotamentul faţă de interesul naţional.

acum 7 zile · comentarii (0)

Vorbind la Conferinţa de Securitate de la München din 2019, fostul vicepreşedinte Joe Biden a transmis un mesaj liniştitor pentru politicienii, diplomaţii şi liderii militari europeni îngrijoraţi de dezangajarea americanilor din Europa: Ne vom întoarce! Discursul lui Biden a fost întâmpinat cu aplauze. „Răbdarea“ este numele jocului actual.

acum 7 zile · comentarii (7)

„Ouououoou, e vară-vară, e soare afară/ Ouououoou, e vară-vară iară. E vara iar, ce n-am dreptate?/ Fete, fete şi de toate/ Chefuri, chefuri cît se poate/ Ce să zic, e ce-mi doresc/ Soare mult să mă prăjesc/ Da, da, da, e vară, da/ Da, da, da, e vara ta/ E vară şi nu pot să cred/ Genius cîntă la mare/ Discoteca-e cea mai tare/ Ţine cheful cel mai mare Hai cu noi, da' doar cu noi/ Chef, uitare-i pentru voi.” (Genius - Vara)

acum 7 zile · comentarii (1)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 4 ani · comentarii (6)