Ultimii ani au dus la schimbări dramatice în echilibrul şi conducerea societăţii prin stricarea echilibrului între elita naturală, elita profesională şi cea politică, respectiv lidershipul în democraţiile liberale. Stânga egalitaristă, progresismul prost înţeles (-şi nu progresul!!!), ca şi populismul de stânga şi de dreapta au dus la dispariţia din discursul public şi din cel politic a referinţei la elite.

acum 5 zile · comentarii (41)

Văd teorii ale unor oameni realizaţi în lumea înaltă a ştiinţei şi culturii îndemnându-i pe toţi copiii să înveţe pe rupte ce le predau profesorii la şcoală. Inclusiv derivate, integrale, fizică cuantică, binomul lui Newton, teorie literară. Dar poate învăţa oricine, orice? Aceasta-i prima întrebare la care trebuie să găsim răspuns.

acum 5 zile · comentarii (14)

Strict tehnic, povestea vine de la Londra: un tribunal de comerţ (care intră în componenţa Curţii Supreme de Justiţie) a decis că aurul Venezuelei depozitat în seifurile Băncii Angliei acolo va rămâne deoarece nu preşedintele Maduro al Venezuelei este oficial recunoscut de Guvernul Graţioasei Sale Majestăţi, ci cel paralel condus de opozantul Juan Guaido, preşedintele Adunării naţionale.

acum 5 zile · comentarii (80)

În stagiunea 19971998, graţie colaborării dintre “Smart  Management Art  (SMART)”,  şi Teatrul “Odeon” şi prin eforturile regizorului Mihai Măniuţiu, căruia i s-au alăturat arhitectul Octavian Neculai, în calitate de creator al decorului, Janine, semnatara costumelor şi un număr de şapte actori, unul mai bun ca altul, s-a născut un nou  şi dens spectacol “Caragiale”.

acum 5 zile · comentarii (12)

Cultura este un domeniu inexistent în programul PNL - „Reclădim România”. Termenul apare doar în compunerea cuvântului „agricultură”, ceea ce spune deja suficient despre locul în care ne aflăm, sub o guvernare liberală care face din anumite sectoare domenii strategice pentru intervenţia financiară, iar din altele, domenii uitate complet de planul naţional de investiţii şi relansare economică.

acum 6 zile · comentarii (1)

Pe data de 24 iunie, în ziua în care preşedintele Kosovo, Hashim Thaci se afla în drum spre Washington unde ar fi trebuit să participe la o reuniune cu Alexander Vucic, preşedintele Serbiei, mediată de ambasadorul Richard Grenell, trimisul special pentru Balcani al administraţiei Trump, o ştire răsturna întregul proces de reconciliere între Serbia şi Kosovo început sub aceste auspicii.

acum 6 zile · comentarii (4)

Gestionarii situaţiilor de urgenţă atrag tot mai mult atenţia cetăţenilor să respecte regulile impuse pentru prevenirea cu noi infectări. Afirmă că relaxarea  s-a produs prematur, fără  control, uitând însă, că primii care au dat tonul relaxării, înaintea relaxării, au fost şi sunt atât guvernanţii actuali, cât şi mulţi politicieni, parlamentari, oameni aflaţi la butoane sau în poziţii de frunte în instituţiile statului.

acum 6 zile · comentarii (2)

Sau la zid… De fapt, şi zidul e o  capcană. O aflăm, faţă în faţă... Ne apără de duşmani, sau pe duşmani de noi. Aşa e capcana. Cu două feţe. Zidul e un foarte bun simbol al Prezentului. Acoperitor, de netrecut. Un punct de referinţă primit de departe, deci cunoscut parţial - ştim cum am ajuns aici. Dar suntem săraci în a Deschide şi Proiecta ieşiri benefice. O inerţie care trădează dependenţa de starea precară în care doar Supravieţuim.

acum 6 zile · comentarii (0)

Contentul vizual nu a fost niciodată mai popular sau mai de efect decât în prezent, YouTube continuând să domine reţelele sociale video. Cu până la  85 % dintre adulţi care se consideră utilizatori YouTube fideli, oportunităţile de marketing sunt uriaşe. Hai să vedem ce te-ar putea determina să deschizi un canal de YouTube pentru tine sau pentru business-ul tău, în această perioadă.

acum 6 zile · comentarii (0)

Tare rău trebuie că a ajuns să stea cu nervii primăriţa generală a Capitalei, ‘’duamna”Gabriela Firea-Pandele ot Bacău de vreme ce într-o emisiune de televiziune la care participau d-na Alina Gorghiu şi dl. Dan Barna a început să îi trimită de acasă sms-uri dojenitoare fostei preşedinte a PNL. Fiindcă- ce să vezi?- aceasta vorbeşte despre candidatura unic al Dreptei, a domnului Nicuşor Dan.

acum 6 zile · comentarii (26)

Părinţi despre copiii lor, copii despre părinţii lor în vreme de pandemie. Experienţele fericite şi mai puţin fericite, hazul de necaz în vreme de criză, şcoala online, izolarea de pe Zoom, toate au fost adunate în două cărţi publicate de Vremea. În colecţia Mic dar şic, "Singuri acasă. Copii şi părinţi în pandemie" cuprinde texte despre năzbâtii trăite pe propria piele de cei 15 mici scriitori debutanţi, în perioada stării de urgenţă.

acum 6 zile · comentarii (0)

Prof. univ. dr. Rudolf Dinu este doctor în istorie, director din 2018 al Accademia di Romania de la Roma, după ce între 2011 şi 2017 a fost director al Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica di Venezia.

acum 6 zile · comentarii (2)

Lumea bazată pe reguli şi multilateralismul sunt cele mai importante teme ale organizării liberal democrate a ordinii mondiale pe care am trăit-o şi încă o mai trăim. Totuşi contestarea regulilor vine din toate direcţiile, cele mai importante din postura politicilor de putere şi a celor de Mare Putere pe care le impun unii dintre actorii globali, între care China şi Rusia.

acum 6 zile · comentarii (60)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 5 ani · comentarii (6)