Zeci de percheziţii în patru judeţe. Suspecţii fac parte dintr-o amplă reţea de trafic de canabis şi substanţe psihoactive FOTO VIDEO

Zeci de percheziţii în patru judeţe. Suspecţii fac parte dintr-o amplă reţea de trafic de canabis şi substanţe psihoactive FOTO VIDEO

Trafic de canabis şi substanţe psihoactive desfăşurat de o reţea organizată în patru judeţe ale ţării: Sibiu, Cluj, Alba şi Brăila; Foto DIICOT

Miercuri, 21 aprilie, a avut loc o amplă operaţiune de percheziţii desfăşurată în patru judeţe, care a avut în vizor zeci de suspecţi într-un dosar de trafic de droguri de risc. S-au confiscat 35.000 de euro şi o armă, iar 31 de persoane au fost duse la audieri.

Poliţiştii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au fost cei care au coordonat cele 38 de percheziţii la domicilii din judeţele Sibiu, Cluj, Alba şi Brăila. 
 
Anchetatorii instrumentează un dosar penal privind comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile  de a produce efecte psihoactive.  
 
Potrivit cercetărilor derulate până acum, reiese că de la începutul anului 2020 şi până în prezent, o grupare de criminalitate organizată ar fi acţionat în judeţele Sibiu, Cluj, Alba şi Brăila. 
 
„Membrii acesteia ar fi desfăşurat, în mod coordonat, activităţi de procurare, transport, deţinere şi comercializare către consumatori a unor droguri de risc (cannabis), sau substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive”, susţin anchetatorii.
 
 

„În urma percheziţiilor domiciliare efectuate până în prezent, au fost descoperite şi ridicate mai multe arme, o cultură indoor cu 19 plante de cannabis, plicuri cu substanţă pulverulentă, cântare electronice de precizie, 35.000 de euro şi alte bunuri”, se mai arată într-un comunicat al IPJ Sibiu. 
 
Bani confiscaţi, obţinuţi din traficul de canabis şi substanţe psihoactive desfăşurat de o reţea organizată în patru judeţe: Sibiu, Cluj, Alba şi Brăila; Foto DIICOT
 
Poliţiştii sibieni au mai anunţat că în cursul zilei de miercuri 21 aprilie urmează să fie puse în aplicare 31 de mandate de aducere.  
 
Aceeaşi sursă a mai precizat: „Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile  de a produce efecte psihoactive”.  
Bani confiscaţi, obţinuţi din traficul de canabis şi substanţe psihoactive desfăşurat de o reţea organizată în patru judeţe: Sibiu, Cluj, Alba şi Brăila; Foto DIICOT
 
Potrivit aceluiaşi comunicat, percheziţii s-au derulat cu ajutorul poliţiştilor de Combatere a Criminalităţii şi luptătorilor de la Intervenţii Speciale din şapte judeţe, dar şi a jandarmilor: „Activităţile beneficiază de sprijinul colegilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Alba - Iulia, Hunedoara, Cluj - Napoca, Brăila, Râmnicu - Vâlcea şi Braşov, precum şi al jandarmilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu şi structurilor teritoriale ale S.A.S., sub coordonarea S.I.A.S.. Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române”, au mai transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.
 
Trafic de canabis şi substanţe psihoactive desfăşurat de o reţea organizată în patru judeţe: Sibiu, Cluj, Alba şi Brăila; Foto DIICOT
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările