VIDEO Sute de oameni în stradă la Sibiu, încântaţi de sentinţa primită de Liviu Dragnea: „La mulţi ani cu executare, domnule Dragnea!“

VIDEO Sute de oameni în stradă la Sibiu, încântaţi de sentinţa primită de Liviu Dragnea: „La mulţi ani cu executare, domnule Dragnea!“

Sibienii s-au strâns joi seară, în Piaţa Mare o oraşului, într-un protest organizat faţă de modificarea codurilor penale. La aflarea veştii că Liviu Dragnea a fost codamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, protestatarii au deschis o şampanie şi au scandat ”La mulţi ani cu executare, domnule Dragnea!”.

Protestul de joi seară era anunţat încă de miercuri, iar aproximativ 500 de sibienii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş încă de la ora 18.00.

La aflarea sentinţei pronunţate de Curtea Supremă în dosarul în care Liviu Dragnea era judecat pentru fals intelectual şi instigare la abuz în serviciu, protestatarii au aplaudat îndelung.

„DNA, te vom apăra!” şi „Ole, ole! S-a făcut justiţie!”, au scandat manifestanţii.

Protestatarii au deschis o şampanie şi au scandat ”La mulţi ani cu executare, domnule Dragnea”.

Sibienii au obţinut autorizaţie din partea Primăriei Sibiu pentru marş, acesta urmând să se desfăşoare până la ora 22.00.

Manifestarea este denumită ”Protest şi marş cu privire la modificarea legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi efectele tergiversării Procesului Bombonica”.

Protestul se va desfăşura pe traseul Piaţa Mare – strada Nicolae Bălcescu – Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii – bulevardul Mihai Viteazu – sensul giratoriu aflat la intersecţia dintre străzile Rahovei cu bulevardul Mihai Viteazu şi retur.

În situaţia în care la acţiune vor fi peste 5.000 de persoane, traseul se modifică şi participanţii la marş vor merge către strada Semaforului – strada Ştefan cel Mare – strada Bâlea – strada Constituţiei – strada Avram Iancu – Piaţa Mare, spun organizatorii.

Protestatarii scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Demisia”, dar şi ”În clădirea P|SD cântă cucuveaua, Liviu Dragnea şi ai lui şi-au găsit beleaua”.

Miercuri seară, peste 4.500 de persoane au participat la protest şi au refăcut ceea ce se numeşte ”Traseul Revoluţiei”, un traseu de zece kilometri pe principalele artere ale oraşului care, de la Revoluţia din 1989, nu a mai fost urmat decât în februarie 2017, după adoptarea Ordonanţei 13.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: