VIDEO Cum s-au distrat turiştii de Revelion la hotelul de gheaţă

VIDEO Cum s-au distrat turiştii de Revelion la hotelul de gheaţă

Hotelul de gheaţă din acest an are aproximativ 600 de metri pătraţi FOTO Adevărul

Îmbrăcaţi în haine de ski, turiştii au dansat toată noaptea în restaurantul singurului hotel de gheaţă din România, aflat la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Turişti englezi dar şi nemţi au ales să treacă în 2013 în inima munţilor Făgăraş, într-un décor de poveste. La Ice Restaurant s-a dansat toată noaptea, iar la miezul nopţii toată lumea s-a mutat pe terasa cabanei Bâlea, pentru a admira focul de artificii. 

Mâncarea pentru cei care au petrecut nopatea dintre ani la Ice Hotel a fost preparată la cabana Bâlea Lac şi adusă apoi la Ice Restaurant, iar o parte din felurile de mâncare şi din băuturi au fost servite în farfurii şi pahare de gheaţă. 
 
Meniul de Revelion a inclus somon afumat cu sos de muştar şi toast, supă cremă de morcovi cu smântână şi crutoane, medalion de vită cu cremă de ardei verzi, varză de Bruxelles şi piure de cartofi şi rozmarin şi un desert surpriză. 
 
Vegetarienii au avut meniu separat, care a constat în salată de paste cu legume, supă cremă de morcovi cu smântână şi crutoane, gratin de cartofi cu roşii, nuci şi rozmarin şi un desert surpriză. 
 
Hotelul a „înghiţit” peste 200 de tone de gheaţă, şi are aproximativ 600 de metri pătraţi. Camerele au fost denumite în funcţie de elementele de décor, respectiv Wonderland, Mystery Room, Candy Land, Carousel, Harlequin, Masks, Fairy Tale, Mirror Room, Dragons Cave, Circus, Dance Hall sau Forgotten Land. În luna ianuarie, la Bâlea va începe construcţia bisericii de gheaţă dar şi a iglu-urilor de gheaţă, care vor fi botezate cu nume ale unor metropole care găzduiesc carnavaluri célèbre, respectiv Rio de Janeiro, Veneţia şi Berlin. 
 
O cameră la Ice Hotel se închiriază cu 300 de lei pe noapte iar un iglu de gheaţă, cu 400 de lei pe noapte. O cină sofisticată în Ice Restaurant, dotat cu mese şi scaune construite de asemenea din gheaţă, costă 250 de lei de persoană.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările