FOTO - VIDEO S-a deschis hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

FOTO - VIDEO S-a deschis hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

În restaurant se mănâncă pe mese de gheaţă. FOTO: hotelofice.ro

Faimosul hotel de gheaţă din judeţul Sibiu, de la Bâlea Lac, a fost inaugurat astăzi (duminică), cu câteva zile mai devreme, datorită condiţiilor meteorologice favorabile. Clădirea are 12 camere duble cu pat matrimonial, care sunt rezervate atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion.

Ştiri pe aceeaşi temă

Managerul hotelului spune că pentru noaptea dintre ani vor mai fi disponibile, totuşi, trei igluuri, care nu au fost construite încă. Hotelul poate fi vizitat şi în regim de muzeu, iar biletul de intrare costă opt lei, după cum arată şi Mediafax.

Turiştii norocoşi care şi-au rezervat un loc în hotel au scos din buzunar 300 de lei pentru o noapte într-o cameră de gheaţă. Construcţia hotelului a demarat la începutul lunii decembrie. Gheaţa a fost tăiată cu drujba, chiar din lacul Bâlea. S-au utilizat, în total, peste 200 de tone de gheaţă. „Am folosit aproximativ 2.000 de calupuri de gheaţă. Un calup are 30 de centimetri grosime şi un metru lungime şi intră cam 200 de bucăţi la o cameră“, a explicat Attila Varga, constructorul hotelului.

Un Revelion îngheţat

Vizitatorii care vor petrece cumpăna dintre ani la hotelul de gheaţă vor mânca la o masă făcută complet din gheaţă, cu un meniu special, parţial aranjat pe farfurii din gheaţă, preparatele fiind pregătite la Cabana Bâlea.

În apropierea hotelului se va construi şi o biserică de gheaţă, care va fi gata la sfârşitul lunii ianuarie, aici urmând să fie organizate diverse slujbe religioase ortodoxe sau catolice, nunţi şi botezuri. Anul acesta, hotelul de gheaţă a fost reconstruit pentru a opta oară pe malul lacului Bâlea.

Vedeţi imagini de la construirea hotelului de gheaţă:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările