VIDEO Ce raportează drumarii despre ritmul lucrărilor pentru redeschiderea Transfăgărăşanului. „Ne deranjează fauna“

VIDEO Ce raportează drumarii despre ritmul lucrărilor pentru redeschiderea Transfăgărăşanului. „Ne deranjează fauna“

Drumarii care lucrează la deszăpezirea celui mai spectaculos drum din România, Transfăgărăşan, au filmat un urs care se afla în apropierea lor. Muncitorii au explicat astfel de ce întârzie finalizarea lucrărilor menite să grăbească redeschiderea circulaţiei pe acest drum.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Şi dacă v-aţi intrebat de ce merg lucrările de pe Transfăgărăşan atât de greu, iată motivul: ne deranjează fauna”, spun reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.
 
Aceştia au postat pe pagina de Facebook un filmuleţ în care un urs se apropie de muncitori. „Drumarii lucrează adesea în zone izolate aşa că întâlnirile cu animalele sălbatice sunt inevitabile. Azi am avut parte de două întâmplări de acest fel. Primul urs a fost filmat de colegii noştri care lucrează pe Transfăgărăşan. A doua este o ursoaică şi cei doi pui ai ei care s-au urcat pe acoperişul Districtului Tuşnad din judeţul Harghita”.
 
Pe lângă momentul de amuzament, specialiştii atenţionează însă ca oamenii să fie prudenţi la vederea animalelor sălbatice, chiar dacă par inofensivi. „Urşii sunt extrem de periculoşi şi trebuie să-i evitaţi în orice situaţie, chiar dacă îi întâlniţi la marginea drumurilor intens circulate”, menţionează autorităţile.
 
 
Tot azi, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov au anunţat că lucrează intens de 3 săptămâni, astfel încât şoseaua să fie gata cât mai repede pentru redeschiderea circulaţiei. Oficial, acest lucru ar trebui să se întâmple pe 1 iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările