VIDEO Un preot din judeţul Alba, din zona exploatării de la Roşia Montană, în mijlocul protestatarilor de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parintele Gheorghe Alb s-a alaturat protestatarilor de la Sibiu - Foto Ramona Găină
Parintele Gheorghe Alb s-a alaturat protestatarilor de la Sibiu - Foto Ramona Găină

Părintele Gheorghe Alb din Valea Şesii s-a alăturat luni seară protestatarilor care au ieşit din nou în Piaţa Mare din Sibiu, pentru a-şi manifesta opoziţia în legătură cu demararea exploatării de la Roşia Montană.

Celor câteva zeci de protestatari li s-a alăturat din nou părintele Cătălin Dumitrean, dar şi părintele Gheorghe Alb, din Valea Şesii, ambii veniţi în nume personal.  

”Eu am lucrat în minerit 20 de ani, şi să ştiţi că aurul are o mare valoare naţională. Aurul se mai foloseşte şi în navele spaţiale, în electronica de acolo, pentru că are contacte perfecte. 

Pe lângă aur mai este şi foarte mult argint, dar nici acesta nu este preţios, şi este foarte mult wolfram, şi wolframul se foloseşte în industria atomică şi cine va deţine wolfram va fi stăpânul lumii. 

Iubiţi credincioşi, fiecare în parte să faceţi rugăciune la Dumnezeu, cine ştie tatăl nostru cine nu să aibă gândul acesta va domnul Dumnezeu să ne ajute, ca să se exploateze, dacă se exploatează, prin galerii, prin metodele care sunt cunoscute, nu prin descopertări”, a spus părintele Gheorghe Alb. 

Guvernul României a aprobat legea care permite exploatarea la Roşia Montană şi o trimite Parlamentului spre adoptare.

"Guvernul a aprobat acest proiect de lege care, potrivit procedurii, va trebui adoptat de Parlament. Principalele măsuri propuse în proiectul de lege sunt: Aprobarea Acordului privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montana; potrivit acestui acord, acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către acţionarul minoritar controlat de statul român o cotă de 5,69% din capitalul social al RMGC; participaţia indirectă a statului român urmează să ajungă astfel la 25%.

Redevenţa minieră aplicabilă proiectului minier va fi de 6% (faţă de 4 % în cazul celorlalte miniere) cu opţiunea statului român de a solicita plata acesteia în natură. De asemenea, investitorul se angajează să întreprindă conservarea, amenajarea şi revitalizarea patrimoniului cultural, să  asigure protecţia mediului şi eliminarea poluării istorice, să contribuie la dezvoltarea economică şi culturală durabilă a comunităţii din Roşia Montană", se arată în comunicatul trimis de Guvernul României.

Interesant este că în “Cele 15 propuneri ale USL pentru guvernare”, la punctul 8, se află chiar “Respingerea proiectului Roşia Montană.

Vă mai recomandăm: 

VIDEO Preoţii au ieşit la protestul la adresa proiectului Roşia Montană, la Sibiu, cântând ”Tu Ardeal, tu Ardeal” şi ”Treceţi batalioane române Carpaţii”

VIDEO FOTO Noi proteste la Sibiu faţă de proiectul Roşia Montană: „Vrem aer şi natură, nu aur şi cianură“

VIDEO FOTO Aproximativ 100 de sibieni au protestat la adresa proiectului Roşia Montană, în Piaţa Mare

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite