VIDEO Noi imagini cu ursul ucis în Sibiu: o femeie, la un pas să ajungă în calea animalului speriat

VIDEO Noi imagini cu ursul ucis în Sibiu: o femeie, la un pas să ajungă în calea animalului speriat

Captură Digi 24

În cele trei ore în care s-a plimbat pe străzile din Sibiu, ursul ucis de autorităţi a fost filmat de mai multe camere de supraveghere din oraş. În imaginile obţinute de Digi24, vedem cum o femeie se află la un pas de a ajunge în calea animalului speriat.

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, miercuri la 7.50, arată cum o femeie vrea să iasă dintr-o bancă de pe Calea Dumbrăvii din Sibiu, când vede ursul agitat îndreptându-se în fugă spre uşă. La vederea animalului, femeie se întoarce în interiorul spaţiului comercial, în timp ce ursul se loveşte de geam şi apoi fuge speriat. Câteva secunde mai târziu, ursul se întoarce în faţa băncii şi încearcă să pătrundă înăuntru.

O oră mai târziu, ursul de 175 de kilograme a fost împuşcat mortal şi apoi incinerat, folosirea armei letale ducând la deschiderea unui dosar penal, dar şi la proteste în Sibiu şi în Bucureşti faţă de decizia autorităţilor. 

Ministerul Mediului ia în calcul posibilitatea ca apariţia ursului în zona locuită a oraşului Sibiu să fie rezultatul unei activităţi ilegale: eliberarea voluntară a unui urs ţinut ilegal în captivitate, evadarea acestuia din captivitate sau transportul ilegal.
 
Vineri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că a început o anchetă în cazul uciderii ursului de la Sibiu, pentru a verfica dacă au fost respectate toate măsurile legale ce privesc protecţia animalelor, urmând ca rezultatele investigaţiei să fie făcute publice la începutul săptămânii următoare.

Tot vineri, prim-ministrul Dacian Cioloş a discutat cu responsabilii care coordonează autorităţile implicate în gestionarea evenimentului de la Sibiu în care un urs a fost ucis în oraş, el cerând rapoarte complete până luni.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările