VIDEO FOTO Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a ”muncit” la realizarea unui bulz gigant, la Răşinari

VIDEO FOTO Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a ”muncit” la realizarea unui bulz gigant, la Răşinari

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a fost la prima experienta de acest gen - Fotografii Ramona Găină

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a ”muncit” duminică, la Răşinari, în judeţul Sibiu, la realizarea unui bulz care a măsurat nu mai puţin de 30 de metri lungime.

 
Evenimentul a avut loc în cadrul Festivalului Brânzei şi al Ţuicii de la Răşinari, manifestare de tradiţie aflată la cea de-a XI-a ediţie. 
 
Vicepreşedintele PNL a răspuns provocării organizatorilor şi a participat la realizarea bulzului festivalului, preparat tradiţional cu mămăligă fierbinte, brânză de burduf şi smântână. Orban şi-a pus un şorţ de bucătărie, la fel ca şi ceilalţi participanţi, şi a întins mămăliga fierbinte şi brânza de burduf apoi a ”împachetat” bulzul. ”E fierbinte. Mămăligă am mai făcut, normal, dar bulz nu”, a spus Ludovic Orban. 
 
La final, oficialul PNL a servit cu bulz participanţii la festival. ”A fost foarte fierbinte, o experienţă normală şi firească şi bucuria de a-i servi pe ceilalţi, mare, şi de a participa la o mică performanţă, 30 de metri lungime de bulz. Încă n-am mâncat, până acum, am servit, noi mâncăm dacă mai rămâne ceva”, a spus Orban la final. 
 
Bulzul din acest an făcut la Răşinari a bătut recordul de anul trecut, măsurând nu mai puţin de 30 de metri lungime. ”Cantităţile folosite la acest bulz sunt mămăligă undeva la 20 de kilograme iar brânză undeva la 8-9 kilograme. Este al unsprezecelea bulz pe care noi îl facem, suntem la a XI-a ediţie a Festivalului Brânzei şi al Ţuicii, produsul este foarte apreciat în fiecare an, foarte multă lume vine şi gustă acest produs tradiţional”, a spus Bucur Bogdan, primarul comunei Răşinari.
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
În decorul splendid al Munţilor Cindrel, în 1894 o asociaţie săsească pune bazele renumitei staţiuni montane româneşti Păltiniş. La mai bine de un secol de atunci, zona a rămas un adevărat rai al iubitorilor de drumeţii montane şi al pasionaţilor sporturilor de iarnă.
 
 
O iniţiativă  începută imediat după Revoluţie de o fundaţie olandeză  în localitatea braşoveană Victoria s-a transformat nu doar într-o şansă pentru copiii nimănui, ci şi într-o afacere de succes, administrată de un cuplu de ingineri olandezi, unde lucrează persoane care provin din centre de plasament din ţară.
 
 
Reprezentanţii Muzeului Astra din Dumbrava Sibiului desfăşoară un program prin care îi sprijină pe cei care vor să reabiliteze sau să ridice din temelii case tradiţionale. Interiorul caselor tradiţionale poate fi păstrat întocmai sau poate fi adaptat vieţii moderne, cu geamuri termopan şi calorifere în cameră.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: