VIDEO-FOTO Loredana a lansat la Sibiu Suita ospitalității

VIDEO-FOTO Loredana a lansat la Sibiu Suita ospitalității

Lansare suita la Sibiu

Conții și  contesele care îi vor primi pe turiștii care ajung în acest an la Sibiu, și care fac parte din Suita ospitalității, s-au întâlnit cu publicul sibian pentru prima dată vineri seara, lansarea acestora fiind urmată de un concert incendiar susținut de Loredana.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suita, formată din conți și contese care, până în luna noiembrie, vor fi ghiduri pentru turiştii care trec pragul Sibiului.

Conții și contesele vor fi prezenți pe aeroport în fiecare zi în care vor fi zboruri spre Sibiu, în intervalul orar în care aceste zboruri sunt programate să aterizeze, și tot zilnic vor fi și în gara orașului, dar și în centru sau în cartiere.

Până în luna noiembrie, membrii suitei vor fi oricând gata să le ofere turiștilor informaţii despre evenimentele culturale ale zilei, săptămânii sau lunii, iar în cadrul acestor evenimente vor fi întotdeauna în mijlocul spectatorilor, pentru a aduce zâmbet și voie bună.

După prezentarea Suitei, pe scena din Piaţa Mare a  urcat Loredana, care a susținut un show de zile mari și a dat oficial startul Suitei ospitalităţii.

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Astăzi, sibienii și turiștii sunt așteptați la o întâlnire cu baronul Samuel von Brukenthal și soția sa, care le vor fi gazde și le vor prezenta Palatul Brukenthal. Evenimentul face parte din manifestările dedicate nopții muzeelor, iar intrarea este gratuită. Între orele 16 şi 24, baronul şi baroneasa Sofia, însoţiţi de un valet şi o servantă, vor fi prezenţi în săli de expoziţii şi în curţile muzeului, dar vor recomanda şi produsele de brand ale muzeului din magazinul propriu, cele mai cunoscute fiind vinul baronului şi ciocolata Brukenthal.

Lumea bună dansează la balul baroc

tot astăzi, începând cu ora 19:00, sibienii sunt așteptați la marele bal baroc, spectacol inclus în cadrul festivalului Huet Urban, eveniment care are loc în acest week-end la Sibiu. Aula Colegiului Național Samuel von Brukenthal va fi animată de Tromba Felix Quintett, acompaniați la rândul lor de un DJ. Muzica baroc se va împleti perfect cu elemente dance, într-o ambianță apropiată de cea a marilor petreceri vieneze. „Așteptăm cu nerăbdare acest bal și ne dorim ca el să fie o replică pe cât se poate de apropiată marilor petreceri baroc din vremea conților și conteselor. Am pregătit peste 100 de costume pentru sibienii ce doresc să participe la bal”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas, organizatorul festivalului Huet.Urban.

Concerte şi ateliere meşteşugăreşti

Pe lângă balul baroc, festivalul Huet Urban, care are loc în Piaţa Huet, include concerte susţinute de Moonlight Breakfast, MeeRah, The Noise și Toulouse Lautrec, spectacolul de teatru interactiv Viața și moartea lui Leopold von Huet ce va avea loc duminică, de la ora 19, dar şi ateliere meşteşugăreşti şi pentru copii, ateliere care doresc să revitalizeze practicile meșteșugarilor străvechi în prelucrarea fierului la forjă, tâmplărie, sau figurine din lut dar și în pictură sau realizarea de măști și costume baroc, în special pentru cei mici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările