VIDEO FOTO Doi miri au fugit de caniculă la Bâlea Lac. Mii de turişti au urcat sâmbătă pe Transfăgărăşan

VIDEO FOTO Doi miri au fugit de caniculă la Bâlea Lac. Mii de turişti au urcat sâmbătă pe Transfăgărăşan

Cristina si Florin au ales sa faca fotografiile de nunta intr-un cadru inedit - Fotografii Ramona Găină

Cristina şi Florin, doi tineri din Piteşti, au avut parte sâmbătă de cea mai inedită şedinţă foto din viaţa lor. Şi-au făcut fotografiile pentru albumul de nuntă la peste 2.000 de metri altitudine, în inima Făgăraşilor, la Bâlea Lac.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Elena Cristina Duminicescu (24 de ani) şi soţul ei Florin (29 de ani) au avut nunta în luna iulie iar sâmbătă, 10 august, au îmbrăcat din nou ţinutele de miri şi au urcat la Bâlea Lac pentru o şedinţă foto cum rar vezi. 
 
”Venim din Piteşti, ideea a fost a lui Alex, fotograful nostru, el ne-a propus, e unul din cei mai buni fotografi din Piteşti. Suntem amatori de fotografii nonconformiste şi e peisajul mirific, merită”, spune Cristina. 
 
Cum era de aşteptat, cei doi au atras ca un magnet toate privile, mai ales că mireasa a urcat muntele cu pantofii de nuntă, cu tocuri de 12 centimetri. ”Cum am coborât din maşină erau un grup de israelieni care ne-au spus felicitări, casă de piatră, ne-au rugat să facem poze, să facem cunoştinţă”, povesteşte zâmbind Cristina, căreia i-a plăcut atât de mult ideea încât spune că se vor întoarce la Bâlea şi la botez, la biserica de gheaţă.
 
Alex Neblea, fotograful lor, spune că s-a specializat pe fotografii de nuntă în destinaţii din cele mai nonconformise, şi că şedinţa foto cu cei doi nu se va termina la Bâlea. ”Vom continua şi spre Braşov sau Sibiu, vom face şi acolo o şedinţă foto”, a spus Alex. 
 
Mii de turişti, pe Transfăgărăşan
 
De altfel, sâmbătă mii de turişti au fugit de căldura din marile oraşe, unele aflate sub cod galben de caniculă, la Bâlea Lac. 
 
”Sunt foarte mulţi turişti, lumea fuge de căldura de jos şi vine la răcoare, la Bâlea Lac. Sunt în jur de 15-16 grade, e mult mai bine aici. Avem turişti români şi de asemenea, în perioada asta, chiar foarte mulţi străini vin, din ţări precum Germania, Israel foarte mulţi, Austria, aproape toată lumea. Turişii fac drumeţii montane, iau masa la cabană pe terasa care e jumătate pe lac şi cel mai mult se cere specialitatea casei, păstrăvul”, a spus Alina Wagner, de la cabana Bâlea Lac
 
Pe lângă răcoare, turiştii s-au bucurat de un peisaj de poveste şi şi-au făcut aprovizionarea de la comercianţii de produse tradiţionale. 
 
”Sunt din Croaţia, din Zagreb, şi sunt pentru prima dată în România. E o ţară foarte, foarte frumoasă, toate locurile şi castele, munţii, sunt uimită de frumuseţea României. La Bâlea Lac este superb, dar e prea aglomerat, prea multe maşini, ar trebui să fie interzis să urci aici cu maşina”, a povestit Maia Pavkovic, (67 de ani), care până să ajungă la Bâlea a mai vizitat Timişoara, Branul, Peleşul şi Sighişoara.
 
 
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: