VIDEO A doua sosire a lui Pomohaci la judecată: în haine preoţeşti şi cu pupături pentru o jurnalistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cea de-a doua înfăţişare a judecăţii bisericeşti în urma căreia Cristian Pomohaci speră să fie reprimit în rândul clericilor, acesta a venit îmbrăcat tot în haine preoţeşti. Coborât din maşina parcată pe trotuar, Pomohaci s-a dus ţintă la o jurnalistă, pentru a o săruta pe obraji.

Cristian Pomohaci a ajuns la Sibiu cu câteva minute înainte de ora 10:00 ale zilei de joi, când în clădirea Arhiepiscopiei Sibiului este programată a doua înfăţişare din cadrul apelului formulat de fostul preot împotriva caterisirii lui. Pomohaci a fost adus cu acelaşi SUV cu care a venit şi data trecută. Din cauză că zona haşurată din faţa porţii Arhiepiscopiei era blocată de autorităţi, maşina în care se afla Pomohaci a fost urcată pe un trotuar din apropiere, lăsat neîngrădit. Cristian Pomohaci a coborât zâmbitor şi s-a dus direct către o jurnalistă a Antenei3. „Haideţi să vă salut pe dumneavoastră”, a spus Pomohaci, prinzând-o de mână pe jurnalistă şi sărutând-o pe ambii obraji. „Mulţumesc pentru Aninoasa“, i-a mai spus preotul jurnalistei, înainte de a mai pune mâna pe creştetul unei admiratoare şi a intra în curtea Arhiepiscopiei.

image

Cristian Pomohaci a ţinut să sărute pe ambii obraji o jurnalistă FOTO Silvana Armat

La Aninoasa, în urmă cu o săptămână a avut loc Festivalul Bulzului, pe a cărei scenă a fost invitat să cânte şi Cristian Pomohaci, care a făcut şi o „baie de mulţime“ cu această ocazie. Din greşeală a lovit telefonul jurnalistei Antenei 3, pe care, ulterior, a invitat-o alături de el, pe scenă. La fel ca şi la prima înfăţişare, Pomohaci a fost îmbrăcat în haine preoţeşti.

Mai puţini susţinători

Prima înfăţişare a lui Pomohaci în faţa Consistoriului mitropoliei Sibiului a avut loc pe 19 septembrie. La acea dată, în sprijinul lui Pomohaci au venit aproape 200 de enoriaşi, care l-au aplaudat la ieşirea de la judecata bisericească, creând şi o mică ambuscadă pentru a îndepărta jurnaliştii de fostul preot. Cu toate acestea, forţele de ordine s-au mobilizat de la prima oră şi au blocat accesul auto pe zona haşurată din faţa Arhiepiscopiei, acolo unde acum două săptămâni a avut loc ambuscada.

image

Una din enoriaşe a îngenuncheat în stradă, rugându-se pentru Pomohaci FOTO Silvana Armat

Susţinători sibieni ai fostului preot au început să sosească în faţa Arhiepiscopiei cu aproape două ore înainte de judecată. Una din femeile care a fost prezentă şi la prima înfăţişare, de acum două săptămâni, a ţinut să se roage în genunchi, în stradă, pentru Pomohaci. „Ştiu că este nevinovat. Preoţii trebuie cinstiţi, nu judecaţi. Eu totdeauna zic aşa: dacă văd un păcat la preot, acela e păcatul meu. El (Pomohaci – n.r.) este apărătorul ortodoxiei. Părintele se va întoarce la Moşuni pentru că acolo este nevoie de un păstor şi oamenii îl iubesc. Eu cred că Dumnezeu nu se lasă batjocorit. Ştiţi cum zice preotul Arsenie Boca: nu vă plac preoţii? Naşteţi alţii mai buni”, a povestit femeia presei. Femeia a dat jurnaliştilor prezenţi cărţi de rugăciuni, „pentru înţelepţire”.

A doua sosire la judecată a lui Pomohaci: în haine de preot şi cu pupături pentru o jurnalistă

Va mai fi posibil un proces

Înfăţişarea de joi va fi ultima din cadrul apelului judecat de Consistoriul mitropolitan. „Se va studia dosarul, se va judeca cauza şi la sfârşit veţi afla şi finalul. A spus că va aduce şi martori, cred că mireni, nu ştiu câţi vor fi. Mai există posibilitatea de a ataca decizia la Consistoriul suprem”, a declarat, înaintea şedinţei de judecată, preotul Teodor Cristea, reprezentant al Arhiepiscopiei ortodoxe Oradea.

Cristian Pomohaci a fost caterisit în iulie anul acesta, după ce a devenit subiectul unui scandal declanşat de o înregistrare audio, din care reiese că fostul preot ar fi încercat să corupă sexual un minor. 

Citeşte şi FOTO VIDEO Judecata lui Pomohaci, împotriva excluderii din preoţie, s-a încheiat cu pumni şi coate

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite