VIDEO Doi muncitori au căzut de pe o schelă, de la o înălţime de 10 metri, la hidrocentrala din localitatea sibiană Racoviţa

VIDEO Doi muncitori au căzut de pe o schelă, de la o înălţime de 10 metri, la hidrocentrala din localitatea sibiană Racoviţa

Doi muncitori au căzut de la o înălţime de aproximativ 10 metri, în timp ce lucrau la o serie de finisaje interioare, la hidrocentrala din localitatea Racoviţa, judeţul Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi, de 38 şi 54 de ani, erau angajaţi ai unei firme care lucra în subantepriză, firmă la care îşi desfăşurau activitatea de 12 ani. Aceştia au încercat să mute schela pe roţi cu care lucrau, s-au dezechilibrat şi au căzut de la o înălţime de aproximativ 10 metri. 

“Se va face o investigaţie internă, vedem în ce condiţii s-a produs evenimentul. Este un eveniment foarte neplăcut. Erau sus pe schele, au vrut să mute schela cu ei sus. Îmi pare rău că nu suntem atenţi”, a spus Adrian Răcaru, directorul firmei la care lucrau cei doi şi care este subcontractor pentru Hidroconstrucţii. 
 
Cei doi muncitori au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Sibiu, iar medicii vor stabili, la finalizarea tuturor investigaţiilor, dacă rămân sau nu internaţi. 
 
“Starea generală este bună, pacienţii au fost aduşi de la Racoviţa prezentând policontuzii prin cădere de la înălţime de pe o schelă de 10 metri. Pacienţii se aflau în timpul serviciului, la hidrocentrala de la Racoviţa. Ambii pacienţi prezintă contuzii ale coloanei vertebrale cervicale, unul dintre ei prezintă o contuzie la nivelul membrului superior drept, cu o disjuncţia cromioclaviculară dreaptă. Sunt în curs de investigaţii, urmează să se efectueze ecografiile abdominale şi alte consulturi de specialitate în urma cărora vom concluziona dacă rămân sau nu internaţi”, a spus Anca Cristea, medic în cadrul Unităţii Primiri Urgenţe. 
 
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au deschis o anchetă în acest caz, şi spun că oamenii purtau echipamente de protecţie şi au avut un noroc extraordinar că au scăpat cu viaţă. 
 
“Au avut noroc fantastic. Norocul lor că s-au lovit de o turbină, pe la vreo trei metri înălţime, altfel nu îmi explic. Aveau echipament de protecţie”, a spus Mihai Măgdoiu, şeful Serviciului control sănătate şi securitate în muncă din cadrul ITM Sibiu.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările