VIDEO Cum arată primul automat din Sibiu cu măşti şi mănuşi de protecţie. Preţurile cu care sunt vândute produsele

Un prim automat cu măşti chirugicale, mănuşi şi gel dezinfectant a fost deschis la Sibiu în Piaţa Cibin. Vor urma şi altele în localitate, dar şi în oraşe precum Bucureşti, Constanţa sau Suceava.

Primul automat din Sibiu de vânzare a echipamentelor de protecţie a fost amplasat în Piaţa Cibin. Plata poate fi făcută atât în numerar, cât şi cu cardul, inclusiv carduri contactless.
 
 
Preţurile sunt asemănătoare celor din farmacii. O mască de protecţie cu 3 straturi costă 3,5 lei, iar o mască de protecţie FFP2 se vinde cu 20 lei. Sunt disponibile şi două kituri: unul cu o mască şi două perechi de mănuşi, la 5 lei, şi un altul cu două măşti şi patru perechi de mănuşi, care costă 10 lei. Tot de aici, cei care au nevoie îşi pot cumpăra ochelari de protecţie la 15 lei, precum şi gel dezinfectant la preţul de 10 lei (40 ml) şi 25 de lei (500 ml).
 
Astfel de automate vor exista în viitorul apropiat şi în alte oraşe din ţară. FOTO; Sibiu Independent
 
„Am decis să amplasăm acest prim automat pentru vânzarea echipamentelor de siguranţă în cea mai mare piaţă agro-alimentară din Sibiu pentru că este una din zonele din oraş cu cel mai mare trafic pietonal. Considerăm că este un demers util atât pentru sibienii care merg la cumpărături, cât şi pentru producătorii locali care îşi vând marfa prin intermediul Pieţei Cibin”, arată reprezentanţii Visto International, firma care comnercializează echipamentele de protecţie, citaţi de Sibiu Independent.
 
Potrivit Agerpres, compania are deja comenzi pentru asemenea aparate şi din Suceava, Constanţa şi Bucureşti. Directorul firmei, George Vintilă, spune că automatele sunt importate din Italia, iar pentru a pune în funcţiune un astfel de automat cu materiale de protecţie este nevoie de o investiţie minimă de 6.000 - 7.000 de euro.