Veşti bune de la şeful unei importante companii din Grecia. O nouă autostradă va fi deschisă în România până în toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda ar urma să fie deschis încă din această toamnă. FOTO Sibiu100
Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda ar urma să fie deschis încă din această toamnă. FOTO Sibiu100

Noul preşedinte al Aktor, grecul Christos Panagiotopulos, s-a deplasat special în România în aceste zile pentru a discuta cu reprezentanţii CNAIR şi ai Ministerului Transporturilor. La final, el a venit cu o veste bună şi a anunţat că în România va fi deschisă o nouă autostradă.

Autostrada Sebeş – Turda, A10, cea care va lega judeţul Sibiu de judeţul Cluj, ar urma să fie finalizată şi deschisă pentru şoferi până în toamnă. Anunţul a fost făcut chiar de Christos Panagiotopulos, noul preşedinte al companiei elene Aktor, care lucrează la lotul doi al şoselei de mare viteză, informează Sibiu 100.

Grecul s-a deplasat special în România în aceste zile pentru a discuta cu reprezentanţii CNAIR şi ai Ministerului Transporturilor. Cu acest prilej, el a dat asigurări că în toamna acestui an se va circula pe această autostradă. Potrivit sursei citate, Panagiotopulos le-a mai spus jurnaliştilor că proiectul din România a primit finanţare din partea companiei, tocmai pentru ca acesta să se fie finalizat la timp. Aktor mai are şantiere în România, şeful acestei companii precizând că ţara noastră este a doua ca importanţă după Grecia, în portofoliul companiei.

Iar veştile bune nu se opresc aici. Pe celălalt lot al autostrăzii, lotul 1, care a fost construit de italienii de la Impresa Pizzarotti, lucrările rămase neefectuate sunt şi ele aproape de finalizare. De altfel, acest segment de autostradă a fost dat în folosinţă în decembrie 2020, însă nodurile de la capete, la Sebeş şi la Alba Iulia, mai aveau nevoie de lucrări pentru a fi finalizare.

Vă mai recomandăm şi:

Cum au avansat lucrările pe şantierul uneia dintre cele mai aşteptate autostrăzi. Muncitorii români, comparaţi cu chinezii pentru eficienţa lor VIDEO

Primul aeroport din ţară în care nu mai trebuie arătate la control băuturile şi aparatura din bagaje. Un aparat unic în România „vede” tot ce e în valize VIDEO

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite