Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, la Sibiu, reacţie despre casa pierdută de familia Iohannis: „Legea este una pentru toţi”

Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, la Sibiu, reacţie despre casa pierdută de familia Iohannis: „Legea este una pentru toţi”

Aşlina Gorghiu si Vasile Blaga sunt prezenti vineri al Sibiu FOTO Arhiva

Copreşedinţii PNL, Alina Gorgiu şi Vasile Blaga, au declarat vineri, 8 aprilie, la Sibiu, că aşteaptă ca instanţa să se pronunţe în cazul casei soţilor Iohannis, imobil pierdut de familia prezidenţială printr-o sentinţă judecătorească atacată însă cu o contestaţie în anulare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat care este mesajul PNL după ce familia prezidenţială a pierdut în instanţă o casă din centru Sibiului, decizie în urma căreia soţii Iohannis au făcut o contestaţie în anulare, copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a spus:
 
"Eu ştiu că este un caz aflat încă în instanţă. Nu m-aţi auzit nici pe mine, nici pe doamna Gorghiu pronunţându-ne niciodată într-o situaţie în care un caz este în faţa unei instanţe. Am fost întrebat acelaşi lucru ieri şi alaltăieri la o emisiune vizavi de domnul Dragnea şi am spus acelaşi lucru. Pe mine nu mă interesează despre care cetăţean al României este vorba, ce funcţie are, dacă o are sau nu o are, legea este una pentru toţi, din acest punct de vedere oricine are dreptul pe de o parte să se apere, normal, utilizând toate mijloacele legale, din acest punct de vedere nu avem ce comenta. Dacă vorbim de depolitizarea justiţiei eu nu pot să fie de acord cu domnul Ponta, vedeţi ce binefacere pentru români este că nu a ajuns domnul ponta preşedinte. Şi astăzi citeam ce trebuie să facă justiţia într-un caz sau altul, domnia sa care nu se simte prea bine şi îi doresc tot binele din lume din acest punct de vedere, să fim bine înţeleşi, domnia sa şi astăzi dădea lecţii, acolo trebuie să meargă justiţia iar cât era prim ministru spunea şi soluţiile dinainte în justiţie, cine trebuie arestat". 
 
”Am încredere că nu a fost nimic ilegal”
 
Întrebat cât de mult va afecta acest lucru imaginea PNL-ului, Blaga a adăugat: "PNL-ul îşi are drumul lui. Un partid serios îşi face analizele bazându-se pe oamenii noştri, pe programul nostru, oameni care au mesajele calre către cetăţeni, programele către cetăţeni, şi îndeplinesc condiţiile de profesionalism şi de integritate. În rest nu avem ce comenta". 
 
La rândul său, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a spus, legat de acelaşi subiect: "Noi am fost într-o campanie în 2014 foarte dificilă. Şi eu, şi Vasile Blaga, şi toţi colegii noştri din conducerea partidului, am asistat la manipularea ordinară a PSD-ului, făcută pe baza dosarului acela de incompatibilitae al primarului Iohannis pe vreamea aceea trebuia să explicăm, să justificăm, să ne scuzăm pe o procedură a justiţiei în curs. Şi atunci, mesajul este cel pe care îl spune Vasile Blaga, am spus de fiecare dată că este o procedură în curs, că argumentele pro şi contra se discută exclusiv în sala de judecată, nu purtătorul de cuvânt de al PSD dă sentinţe, dar asta făceau, purtătorul de cuvânt şi candidatul PSD dădeau sentinţe şi cu toate acestea decizia Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie a fost alta. Pe oricine are această preocupare legimită de altfel vizavi de ce se întâmplă în acest proces îl rog să mai aibă ouţină răbdare să vedem cum se finalizează procedura. Eu am încredere că nu a fost nimic ilegal în această procedură şi că lucrurile vor fi lămurite mai devreme sau mai târziu, aceasta în funcţie de calendarul instanţei pe care nu putem, categoric, să-l influenţăm".
 
După ce Curtea de Apel Braşov a dat în 12 noiembrie 2015 o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care soţii Iohannis au pierdut casa de pe strada Nicolae Bălcescu, Direcţia Finanţelor Publice Sibiu cere acum radierea din Cartea Funciară a dreptului de proprietare al soţilor Iohannis asupra imobilului.
 
Casa de pe Nicolae Bălcescu nr 29 este în plin centrul Sibiului. Soţii Iohannis deţin apartamentul de la parterul imobilului cu o suprafaţă de 166 de metri pătraţi. Locuinţa este în prezent închiriată unei bănci. Proprietatea a fost în litigiu mai mulţi ani după ce soţii Iohannis au fost acuzaţi că au cumpărat locuinţa de la un fals moştenitor. Procesul s-a judecat în primă instanţă la Tribunalul Braşov, care a decis împotriva familiei prezidenţiale. Procesul s-a mutat apoi la Curtea de Apel Braşov, care a menţinut sentinţa Tribunalului. În 12 noiembrie 2015, magistraţii au decis să anuleze definitiv şi irevocabil contractual de vânzare-cumpărare, iar imobilul să revină în proprietatea statului.

„Respinge recursul formulat de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.11.2015“, se arată în sentinţa Curţii de Apel Braşov.

La aproape cinci luni de la această decizie, Direcţia Finanţelor Publice Sibiu cere Oficiului de Cadastru radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soţilor Iohannis asupra acestui imobil, după cum se arată într-un document emis de instituţie către hotnews.ro.

Şeful Serviciului Juridic al Direcţiei Finanaţelor Publice Sibiu a confirmat informaţia pentru „Adevărul“. „Vorbim de hotărâri judecătoreşti definitive. Am cerut mandat de la Ministerul Finanţelor aşa cum cere legea şi am solicitat radierea Oficiului de Cadastru. Acestea este procedura, vom vedea ce se va întâmpla“, a declarat pentru Adevărul Ilie Stroia.

Soţii Iohannis au făcut contestaţie în anulare împotriva sentinţei definitive, iar Curtea de Apel Braşov a dat termen pe 6 iunie.

Vă ami recomandăm: 
 
 
Fostul premier Victor Ponta a scris vineri, pe Facebook, faptul că DNA ar trebui să înceapă urmărirea penală împotriva lui Klaus Iohannis pentru conflict de interese, având în vedere că l-a propus ambasador în Danemarca pe fiul omului de afaceri Ilie Grădinar, persoană care a condus două companii din subordinea Primăriei Sibiu.
 

Pentru prima dată de la prezidenţialele din 2014, PSD tinde să depăşească PNL în intenţia de vot pentru alegerile parlamentare, existând o evoluţie continuă în acest sens.

 
  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările