Şeful Terapiei Intensive Sibiu, infectat cu SARS-CoV-2: „Nu vreau să mă gândesc ce aş fi păţit dacă nu eram vaccinat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr Mihai Sava şeful ATI al Spitalului Clinic de Urgenţă SIbiu Foto Turnul Sfatului
Dr Mihai Sava şeful ATI al Spitalului Clinic de Urgenţă SIbiu Foto Turnul Sfatului

Medicul şef al Secţiei de Antestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă (SCJU) Sibiu, dr. Mihai Sava, a fost testat pozitiv cu SARS - CoV-2.

Şeful ATI al SCJU Sibiu a preferat să rămână acasă, manifestând o formă uşoară de COVID - 19. 

A recunoscut pentru reporterii publicaţiei locale „Turnul Sfatului” că este vaccinat cu toate cele trei doze de vaccin anti - COVID şi că nu-şi poate imagina ce ar fi păţit dacă nu-şi lua aceste măsuri de precauţie. 

Imediat cum a fost diagnosticat pozitiv a rămas în izolare, starea sa de sănătate fiind în acest moment una bună. 

„Sunt acasă în izolare, dar mă simt bine. Am o formă uşoară a bolii. Sunt vaccinat cu toate trei dozele şi nici nu vreau să mă gândesc ce aş fi păţit dacă nu eram vaccinat”, a declarat dr. Mihai Sava, recunoscând că nu ştie pentru cât timp va rămâne acasă. 

Nu este foarte clar când a fost depistat pozitiv, dar a menţionat că la retestarea de marţi, 19 octombrie era tot pozitiv. 

Miercuri, 20 octombrie, dintre cei 415 pacienţi cu COVID internaţi în spitalele din Sibiu, 344 nu erau vaccinaţi, iar 49 erau la Terapie Intensivă, trei dintre acestea fiind copii. Numai în ultimele 24 de ore, au fost confirmate pozitiv 279 de persoane, dintre care şase erau reinfectate.

Rata de incidenţă cumulată la nivelul judeţului Sibiu este în acest moment de 7,18 /1000 de locuitori în ultimele 14 zile. Municipiul Sibiu rămâne în topul infectărilor cu 2038 de cazuri de COVID (11,98/1000 de locuitori).

Cinci din cele opt persoane sancţionate, în ultimele 24 de ore, de poliţiştii sibieni, cu amenzi în cuantum de 7.500 de lei, nu purtau masca de protecţie sanitară.

O femeie în vârstă de 79 de ani, din oraşul Tălmaciu, a scăpat cu avertisment în scris pentru că nu a respectat măsura izolării, în timp ce o tânără de 21 de ani, din Copşa Mică, a primit o amendă de 2.500 de lei pentru aceeaşi neregulă. În schimb, soţul acesteia, în vârstă de 26 de ani, a fost amendat cu 5.000 de lei pentru încălcarea măsurii carantinei.

Vă mai recomandăm şi:

Transfăgărăşan rămâne deschis, peste termenul limită, în timp ce Transalpina este în continuare închisă circulaţiei

Gigi Becali, pus la colţ de biserică: nu are dreptul să interzică accesul femeilor în mănăstire FOTO

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite