Vaccinarea copilor împotriva tuberculozei se reia la Sibiu

Vaccinarea copilor împotriva tuberculozei se reia la Sibiu

Începând de luni 25 august 2014, Ministerul Sănătăţii organizează campania de recuperare a restanţierilor la vaccinarea antituberculoză (BCG), pentru copii nevaccinaţi, născuţi în perioada iunie - august 2014. În judeţul Sibiu, recuperarea se va desfăşura de preferinţă în maternităţile unde s-au născut copiii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vaccinul BCG, produs în Canada, a fost achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii şi este gratuit. În judeţul Sibiu, recuperarea se va desfăşura de preferinţă în maternităţile unde s-au născut copiii. 
 
Vaccinul BCG necesită o tehnică specială pentru pregătire şi administrare; din acest motiv vaccinarea va fi efectuată doar de personal instruit, cu experienţă în vaccinarea BCG, din maternităţi.  
 
"Pentru a se evita aglomeraţiile şi pentru utilizarea eficientă a vaccinului repartizat, vaccinarea se va face conform programării comunicate de către medicul de familie.  Părinţii sunt rugaţi aşadar, să se adreseze medicului de familie al copilului, pentru consultaţie, programare şi adeverinţa medicală, ce atestă că sugarul este apt pentru vaccinare. În situaţia în care părinţii doresc să facă vaccinarea la o altă maternitate, mai apropiată de domiciliu, vor solicita medicului de familie o programare specială. La prezentarea în centrul de vaccinare indicat, părinţii vor aduce cu ei Carnetul de vaccinare primit în Maternitate (la naştere).De asemenea, la centrele de vaccinare, părinţii vor primi un material informativ despre acest tip de vaccin, editat de DSPJ Sibiu, care conţine informaţii utile (contraindicaţii, reacţii adverse, etc.) precum şi recomandări pentru conduita după vaccinare", spune medicul Simona Berariu, purtător de cuvânt al DSP Sibiu. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Minunile ascunse ale Făgăraşilor curg de la cabana Negoiu pînă pe vârf de munte, într-un tablou de poveste care îţi umple sufletul şi îţi taie respiraţia. Haideţi cu noi într-o excursie minunată, în cadrul campaniei Adevărul „125 de locuri pentru care iubim România“.
 
 
Bicicliştii experimentaţi spun că traseul până pe vârful Măgura nu e unul uşor, dar merită din plin tot efortul. Priveliştea de pe vârf opreşte parcă timpul şi te lasă fără cuvinte.
 
 
Cu rucsacul în spate şi cu nelipsitul aparat de fotografiat Munţii Făgăraş vă aşteaptă cu peisaje de poveste, care încântă ochiul şi bucură sufletul. În campania „125 de locuri pentru care iubim România“, vă invităm la drum prin Făgăraş!

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările