Ursoaică cu trei pui la Bâlea Lac: „Primii oaspeţi la cafea, la Salvamont Bâlea” VIDEO

Ursoaică cu trei pui la Bâlea Lac: „Primii oaspeţi la cafea, la Salvamont Bâlea” VIDEO

O ursoică şi trei pui la Bâlea Lac la începutul verii 2021 Foto colajImagine

Imagini inedite au fost surprinse vineri, 4 iunie, la Bâlea Lac, unde o ursoaică însoţită de trei pui a ieşit la plimbare dis-de-dimineaţă.

Cel care a imortalizat vizita inopinată, de la refugiul Salvamont de pe Transfăgărăşan, de lângă Lacul Bâlea, salvamontistul Constantin Puiu, a postat filmarea pe Facebook cu mesajul: „Bună dimineaţa. Primii oaspeţi la cafea la Salvamont Bâlea”
 
Imaginile au devenit rapid virale. Postarea a fost preluată Disperceratul Naţional al Salvamont România, precum şi de Salvamont Sibiu care a transmis şi o atenţionare cu această ocazie: „Lipsa vadului turistic în această perioadă a dus la apariţia tot mai des a unei ursoaice cu trei pui în zona căldării Bâlea. Recomandăm turiştilor să îşi facă simţită prezenţa când sunt pe traseele turistice, pentru a evita întâlnirea cu ursoaica”.
 
Imediat au început în online şi glumele pe seama vizitei: „Am aflat acum cine fură lemnele” sau „Serveşte-i şi cu un biscuite” ori „Primii oaspeţi, dar serioşi, după ăştia nu ştiu dacă mai rămâne cafea”, sau „Unde îi cazaţi?”. 
 
Salvamontistul le-a răspuns pe măsură şi i-a asigurat că i-a tratat cu cafea şi miere şi biscuiţi cu miere de asemenea.
 
Din comentarii mai reiese că în această perioadă au fost turişti mai mulţi doar la sfârşit de săptămână, motiv pentru care ursoaica şi puii eu şi-au tot făcut apariţia în zonă. 
 

 
 
Alţii internauţi au vrut să afle dacă este prima vizită de acest gen: „Dacă e o singură apariţie şi nu ai mai văzut ursoaica până acum o fi pentru că vrea să coboare în etajul montan acoperit (dinspre bârlogul pe lângă care a zăbovit până acum...?” 
 
Salvamontiştii au transmis însă o atenţionare asemănătoare şi în urmă cu o săptămână când în aceeaşi zonă a mai fost văzută o ursoaică şi trei pui, probabil aceeaşi familie. „Recomandăm turiştilor să fie atenţi în alegerea traseelor şi să îşi facă simţit prezenţa pe trasee. Animalele sălbatice, de obicei, vor evita interacţiunea cu oamenii”.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările