Urgenţa Spitalului Judeţean Sibiu a fost extinsă şi reabilitată

Urgenţa Spitalului Judeţean Sibiu a fost extinsă şi reabilitată

Unitatea de Primiri Urgente - Foto Spitalul Judetean Sibiu

Cea mai mare unitate sanitară din judeţul Sibiu are din această lună o Unitate de Primiri Urgenţe extinsă, aici fiind efectuate şi ample lucrări de reabilitare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Valoarea investiţiei s-a ridicat la 420.000 de lei, fondurile fiind alocate de Consiliul Judeţean Sibiu. Lucrările au constat în construirea a două corpuri noi (A şi B) în faţa respectiv în spatele vechii clădiri a UPU. În partea din faţă (corpul A) sunt amenajate o sală de aşteptare pentru pacienţi şi aparţinători, 2 grupuri sanitare, o boxă pentru materiale sanitare şi o copertină de protecţie a pacienţilor aduşi cu salvarea. Partea din spate (corpul B) are de asemenea o sală de aşteptare pentru pacienţi şi aparţinători, birourile medicului şef şi asistentei şefe, sala pentru raportul de gardă, o magazie pentru materiale sanitare şi medicamente şi o cameră rece. 
 
Pe lângă lucrările de extindere, SCJU Sibiu a mai derulat şi alte lucrări din resurse proprii în vederea igienizării spaţiilor interioare din zona de triaj, constând în înlocuirea vechiului covor PVC cu unul nou, zugrăveli şi montarea de tapet nou pe pereţi. Valoarea acestora a fost de aproximativ 18.000 lei. De asemenea, s-a realizat şi refacerea covorului asfaltic acces UPU şi parcare UPU. 
 
La Urgenţa din Sibiu lucrează 18 medici, 49 de asistente, 8 infirmieri şi 14 brancardieri. Aici se tratează urgenţele medicale pentru tot judeţul Sibiu dar şi pentru judeţele învecinate cum ar fi Alba, Braşov şi Vâlcea.  
 
Anterior extinderii, UPU îşi desfăşura activitatea într-un spaţiu de aproximativ 300 m2, unde se aflau cabinetele pentru triaj şi stabilizare (rotonda), cabinetul de resuscitare, cabinetul de mici intervenţii chirurgicale, sala de ghips, laboratorul de radiodiagnostic, vestiarele medicilor, vestiarul asistentelor, cabinetul de gardă radiologie, registratura, grupul sanitar şi holul de aşteptare. De la începutul acestui an şi până la 1 octombrie în Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu au fost trataţi 47.820 de pacienţi iar anul trecut 63.023 de pacienţi. 
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
O discuţie simplă în limba română, pe plaiurile Ţinutului Secuiesc, se transformă într-o adevărată încercare pentru mulţi locuitori de aici. Copiii recunosc că li se predă la şcoală limba ţării lor, chiar şi câte trei - patru ore pe săptămână, dar asta nu le este suficient pentru a putea să te înţeleagă sau să-ţi răspundă.
 
 
Cu puţin timp înainte de intrarea în campanie electorală, liderii UDMR au depus în Parlament un nou proiect privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Jurnaliştii „Adevărul” au vrut să afle cum a ajuns acest proiect în inima Secuimii, în Harghita şi Covasna, la oamenii de rând. Părerile lor sunt împărţite.

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Klaus Werner Iohannis este primul personaj prezentat în detaliu, din seria candidaţilor la preşedinţia României, în cadrul campaniei „Alege preşedintele”, pe care ziarul „Adevărul” o demarează astăzi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online, pe www.adevarul.ro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările