Un român urmărit internaţional pentru crime comise în Spania a fost prins la Sibiu de un poliţist aflat în timpul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român dat în urmărire internaţională de către autorităţile din Spania, pe numele căruia exista un mandat de arestare pentru omor, a fost descoperit plimbându-se pe străzile Sibiului.

Birourile de presă din cadrul inspectoratelor de poliţie nu fac niciodată referire  în informările pe care le trimit mass-media la modul în care este depusă munca de poliţist, ci doar la rezultate. 

Paginile de socializare au devenit un  instrument prin care se detaliază astfel de amănunte, dar şi alte informaţii din dosare, cunoscute de cele mai multe ori doar de către anchetatori.

Este şi cazul Poliţiei Sibiu care, pe pagina sa de Facebook, a postat, luni, 10 februarie, detalii dintr-o poveste legată de prinderea unui infractor internaţional.

Meritul îi revine unui agent şef de poliţie, din cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale Sibiu, Paul Bud. 

La finele săptămânii trecute, aflat în timpul liber, atenţia judiciaristului a fost atrasă de un bărbat. Simţurile sale de poliţist au intrat în alertă, motiv pentru care a avut un schimb rapid de informaţii, cu colegii săi, care i-au confirmat suspiciunea. Bărbatul care îi captase atenţia era un sibian din Mârşa, de 28 de ani, dat în urmărire internaţională. În aceeaşi zi, pe numele acestuia, autorităţile spaniole au emis un mandat european de arestare pentru omor şi tentativă de omor.

Fără să mai aştepte alte „întăriri”, aşa cum suntem obişnuiţi să vedem prin filme, poliţistul l-a abordat pe suspect, „s-a prezentat şi l-a condus la sediul Poliţiei Municipiului Sibiu, unde au fost demarate procedurile specifice în vederea confirmării mandatului”.

Cine este poliţistul cu prezenţă de spirit

Paul Bud are „o experienţă de 10 ani în munca de investigaţii criminale”. O meserie „moştenită din familie”, tatăl său fiind „un apreciat poliţist”: „Mi-am urmat vocaţia şi am ales să devin la rândul meu poliţist judiciarist. Pentru mine este mai mult decât o meserie, este o împlinire sufletească, o minunată posibilitate de a-mi valoriza talentul, aptitudinile şi pasiunea şi de a le pune în slujba acelora care au nevoie de mine”, a mărturisit acesta în postarea Poliţiei Sibiu.

În vârstă de 34 de ani, a fost încadrat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu din anul 2005 şi şi-a desfăşurat activitatea ca agent de poliţie în cadrul Biroului de Ordine Publică, iar din anul 2010 în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Biroul de Combaterea infracţiunilor contra persoanei.

„Felicitări, Paul Bud pentru implicare şi pentru prezenţa de spirit de care ai dat dovadă! Meseria de poliţist este una de vocaţie, care nu are program şi în care nu există timp liber în lupta cu infractorii!”, se spune în finalul postării de pe Facebook. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite