Un parlamentar PSD, fost preşedinte de organizaţie, a demisionat din partid. Foştii colegi: „Gest de trădare, datorează scuze, nu a fost capabil“

Un parlamentar PSD, fost preşedinte de organizaţie, a demisionat din partid. Foştii colegi: „Gest de trădare, datorează scuze, nu a fost capabil“

Ovidiu Sitterli nu a vrut să îşi motiveze gestul. Foştii colegi îl cataloghează acum drept trădător FOTO Silvana Armat

La nici un an de când a fost ales deputat, Ovidiu Sittlerli a decis să părăsească partidul pe ale cărui liste a fost propulsat în Parlament. Deputatul nu îşi motivează gestul, dar foştii lui colegi de partid nu îi iartă gestul şi îi reproşează că, oricum, nu a avut rezultate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ovidiu Ioan Sitterli nu a dorit să comenteze decizia de a părăsi rândurile social-democraţilor şi s-a rezumat la a confirma faptul că, cel puţin deocamdată, va rămâne independent. „Nu doresc să intru în detalii acum“, a declarat Sitterli. De profesie jurist, fost angajat în structurile ANAF, Sitterli nu este la prima demisie politică. Înainte de a deveni membru PSD, el a fost cel care a condus Acţiunea Populară, iniţiativa politică a fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu.
 
Decizia lui Sitterli vine după ce el a şi condus organizaţia judeţeană a PSD Sibiu, care l-a susţinut sub Guvernul Ponta pentru funcţia de prefect. Sitterli a intrat, însă, în conflict cu majoritatea primarilor social-democraţi din judeţ, care i-au cerut schimbarea din fruntea organizaţiei de partid.
 
Foştii colegi: „nici în funcţia de parlamentar nu a avut rezultat“
 
Organizaţia judeţeană a PSD Sibiu, condusă în prezent de Bogdan Triff, care este şi preşedinte al Gărzii naţionale de mediu, a confirmat demisia lui Sitterli. „Domnul Sitterli datorează mult acestui partid. A fost prefect, numit de guvernul României USL, a fost candidat PSD pentru Primăria Municipiului Sibiu, unde a dezamăgit prin faptul că nu a câştigat. Deşi a fost creditat cu funcţia de Preşedinte Interimar al Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu, a fost din nou depăşit de situaţie, dându-şi demisia. Nici în funcţia de parlamentar nu a avut rezultate, remarcându-se  printr-o singură propunere legislativă, şi aceea recentă, iniţiativă care nu a avut drept scop bunăstarea românilor şi nici nu a avut legătură cu Programul de Guvernare al PSD“, se arată într-un comunicat emis de social-democraţii.
 
Aceştia susţin că nu au reuşit să aibă vreun dialog cu Sitterli, iar demisia a reprezentat „calea cea mai uşoară“. „Prin gestul lui de trădare, considerăm că domnul Sitterli datorează scuze sibienilor, pentru că nu a fost capabil să se ridice la înălţimea aştepărilor electoratului care i-a acordat votul de încredere“, se mai arată în comunicatul PSD.
 
Ovidiu Sitterli (42 de ani) este membru al Comisiei pentru adminstraţie publică şi amenajare a teritoriului, din cadrul Camerei Deputaţilor.
citeste totul despre: