Faur Isaia, bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe Emil Constantinescu, a sărit în faţa lui Iohannis la Sibiu. Sepepiştii l-au oprit până să ajungă la preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost ţinut la distanţă de angajaţii SPP FOTO: Ramona Găină
Bărbatul a fost ţinut la distanţă de angajaţii SPP FOTO: Ramona Găină

Faur Isaia, un bărbat cunoscut cu probleme psihice, a încercat să-i înmâneze un memoriu preşedintelui Klaus Iohannis, care îl aştepta pe omologul său german, Joachim Gauck, în Piaţa Mare din Sibiu. Angajaţii SPP l-au imobilizat înainte să ajungă la preşedintele României.

UPDATE Surse din rândul anchetatorilor incidentului de la Sibiu au confirmat pentru "Adevărul" că bărbatul care a încercat să-i înmâneze un memoriu preşedintelui Klaus Iohannis la Sibiu este Faur Isaia (foto jos), un bărbat cunoscut cu probleme psihice, ajuns cunoscut în România după ce, în anul 2000, a depăşit ofiţerii SPP şi l-a stropit pe fostul preşedinte Emil Constantinescu cu cerneală pe faţă.

Klaus Iohannis a ajuns, marţi, la ora 12.00, în Piaţa Mare din Sibiu, unde se află sediul Primăriei, el fiind aşteptat de Astrid Fodor, dar şi de mai mulţi oameni care l-au aplaudat.

La un moment dat, un bărbat a ieşit din mulţime şi a încercat să-i înmâneze şefului statului un memoriu, spunându-i: ”V-am mai dat unul şi nu aţi rezolvat nimic”. Forţele de ordine au intervenit imediat şi l-au scos de bărbat din zona respectivă.


Faur Isaia, în discuţii cu ofiţerii SPP la Sibiu

image

La scurt timp, în Piaţa Mare din Sibiu a ajuns şi preşedintele german Joachim Gauck, alături de soţia sa, Daniela Schadt. 

La ora transmiterii acestei ştiri, Joachim Gauck, Klaus Iohannis şi primarul Sibiului, Astrid Fodor, au o întrevedere la sediul Primăriei Sibiu.

Ulterior, preşedintele Germaniei va vizita Colegiul "Samuel Von Brukenthal", cu predare în limba germană, aflat în imediata apropiere a Primăriei şi a Bisericii Evanghelice. Apoi, delegaţia va petrece mai mult de 40 de minute în Biserica Evanghelică din centrul municipiului Sibu, unul dintre cele mai importante şi impunătoare obiective turistice ale oraşului.

Angajaţii SPP îndepărtează un bărbat care a încercat să-i înmâneze un memoriu preşedintelui Iohannis

De asemenea, Joachim Gauck se va întâlni cu membrii Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), iar de la ora 15.00 este programată o plecare la Cisnădie, unde va vizita Biserica Fortificată din localitate şi va asculta un concert de orgă.

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, şi-a început vizita în România luni, când s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni şi a avut o discuţie şi cu premierul Dacian Cioloş, dar şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi cu Florin Iordache, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor. 

Cea mai recentă vizită unui preşedinte german la Sibiu a avut loc în 2007, când oraşul a deţinut titlul de Capitală Culturală Europeană. Şeful statului german de atunci, Horst Kohler, s-a aflat la Sibiu pentru câteva ore, într-o vizită oficială.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite