Ultimii inculpaţi arestaţi în dosarul cămătăriei de la Sibiu au fost eliberaţi

Ultimii inculpaţi arestaţi în dosarul cămătăriei de la Sibiu au fost eliberaţi

Inculpatii din dosar au fost "ridicati" in luna noiembrie 2012 - Foto Arhiva Adevărul

Ultimii inculpaţi aflaţi în arest la domiciliu în dosarul cămătăriei de la Sibiu au fost eliberaţi, urmând să fie cercetaţi sub control judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a arestului judiciar în cazul lui Constantin Cornea, Dumitru Daniel Damian şi Mihai Cornea. Măsura nu a fost contestată de către procurori, până la momentul redactării acestei ştiri. 

Cei trei erau ultimii din cei 7 inculpaţi iniţial arestaţi preventiv, unii dintre ei ulterior la domiciliu, în dosarul cămătăriei de la Sibiu. 

Notarul Emilian Răzvan Mărginean şi alţi 13 inculpaţi au fost trimişi în judecată în luna aprilie a anului trecut. Membrii grupării sunt acuzaţi de constituire, sprijinire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, fals intelectual, cămătărie şi spălare de bani. Pe numele notarului Răzvan Mărginean planează patru capete de acuzare: sprijinire de grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la şantaj şi fals intelectual. 
 
Potrivit anchetatorilor, gruparea a acţionat între 2008 şi 2012, iar membrii acesteia sunt acuzaţi de faptul că acordau împrumuturi cu camătă şi majorau ulterior, în mod nejustificat, dobânzile stabilite iniţial. Banii erau recuperaţi prin ameninţări şi acte de violenţă, prin şantaj asupra părţilor vătămate sau membrilor familiilor acestora. La final, în contul „datoriilor”, oamenii îşi pierdeau bunurile aflate în proprietatea lor sau a rudelor. 
 
De asemenea, o parte din membrii grupării, inclusiv notarul Mărginean, sunt acuzaţi că au fost implicaţi şi în înşelăciuni cu mansarde şi apartamente nou-construite în Sibiu
 
Prejudiciul estimat în dosar depăşeşte 1 milion de euro
 
 
În luna ianuarie 2014, după mai bine de un an petrecut în spatele gratiilor, notarul Răzvan Mărginean a fost eliberat din arestul preventiv de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar ulterior mai mulţi membri ai grupării au scăpat de arestul preventiv fiind arestaţi la domiciliu
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Alexandru Tancou, după condamnarea iniţială pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. Sentinţa este definitivă, iar condamnarea atrage automat excluderea ofiţerului din structurile poliţiei.
 
 
Patru funcţionari de la Ocna Sibiului, o angajată a Finanţelor de la Sibiu şi un membru consultant într-o comisie de licitaţii sunt acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia de comiterea mai multor infracţiuni.
 
 
Ismail Guler este închis la penitenciarul Bârcea Mare din judeţul Hunedoara, acesta fiind condamnat la 11 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările