Trilok Gurtu la Sibiu, la prima ediţie Mozaic Jazz Festival

Trilok Gurtu la Sibiu, la prima ediţie Mozaic Jazz Festival

Trilok Gurtu

Anul acesta, în peisajul cultural din România şi-a făcut apariţia un nou festival de jazz. Mozaic Jazz Festival, se va desfăşura în perioada 14 – 16 noiembrie 2014 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, având la bază un concept simplu, axat în primul rând pe calitatea artiştilor şi trupelor participante cât şi pe experienţa oferită publicului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Primul invitat mare anunţat este “Trilok Gurtu Band”. Trilok Gurtu este unul dintre cei mai mari percuţionişti de jazz şi world music ai tuturor timpurilor. În cariera sa de peste patruzeci de ani a colaborat cu artişti precum: John McLaughlin,  Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland, Zakir Hussain, Neneh Cherry şi mulţi alţii. La Sibiu va veni însoţit de bandul său.
 
Cu un line-up de doar şase trupe, Mozaic Jazz Festival va oferi publicului participant o atmosferă jazz-istică completă. În încercarea de a asigura un mozaic incitant de trupe şi artişti organizatorii îşi vor îndrepta atenţia atât spre artişti internaţionali consacraţi cât şi pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentişti virtuoşi şi artişti români.
 
“Părând a fi un festival exclusivist în abordarea numărului redus de trupe şi spaţii de desfaşurare, Mozaic Jazz Festival îşi propune să creeze atmosfera propice desfăşurării fiecărui concert atât prin producţia scenică, designul luminilor, calitatea sunetului cât şi prin experienţa periferică oferită publicului încă de la intrare.” a declarat Silviu Scrob, directorul festivalului.
 
Biletele se găsesc în reţeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti, la Sala Palatului şi on-line pe www.eventim.ro. Preţul unui bilet va fi de 70 lei/zi şi 170 lei/abonament festival cu reduceri aplicate pentru elevi, studenţi şi pensionari.
 
Vă mai recomandăm: 
 
 
În perioada 15-17 august 2014 Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va găzdui Târgul Creatorilor Populari din România şi Festivalului Naţional al Tradiţiilor Populare, acesta din urmă realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.
 
FOTO Păltiniş la 120 de ani. Povestea vechii staţiuni montane săseşti Hohe Rinne
 
În decorul splendid al Munţilor Cindrel, în 1894 o asociaţie săsească pune bazele renumitei staţiuni montane româneşti Păltiniş. La mai bine de un secol de atunci, zona a rămas un adevărat rai al iubitorilor de drumeţii montane şi al pasionaţilor sporturilor de iarnă.
 
 
Cu rucsacul în spate şi cu nelipsitul aparat de fotografiat Munţii Făgăraş vă aşteaptă cu peisaje de poveste, care încântă ochiul şi bucură sufletul. În campania „125 de locuri pentru care iubim România“, vă invităm la drum prin Făgăraş!
 
 
La patru kilometri de Tilişca, un sat din Mărginimea Sibiului, în inima muntelui, câţiva ciobani autentici aşteaptă turişti pentru o vacanţă în colibe vechi de mai bine de 100 de ani, cu mâncare tradiţională de la stână.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: